10 C
Sarajevo
Subota, 21 svibnja, 2022

  Sweden/USAID FARMA II: Konsultantske usluge poljoprivrednim organizacijama

  Projekat razvoja tržišne poljoprivrede FARMA II, kojeg finansiraju Vlada Švedske i USAID, pozvao je danas zainteresovane organizacije iz sektora poljoprivrede da iskažu interes za podršku kroz konsultantske usluge u poljoprivredi, radi finaliziranja plana aktivnosti na terenu u periodu od oktobra do decembra ove godine.

  Na raspolaganju su konsultanti za ishranu muznih grla, uzgoj i sakupljanje ljekovitog bilja, moderne tehnologije i ekonomiku pčelarenja, plasteničku proizvodnju i proizvodnju povrća na otvorenom polju, proizvodnju jagodastog voća, kao i rukovanje proizvodima nakon berbe (transport, pakovanje i čuvanje voća).

  – To su neka od područja gdje su analize Sweden/USAID FARMA II projekta pokazale da postoji prostor za poboljšanje rezultata, te smo angažovali odgovarajuće stručnjake iz BiH i regiona, koji rade sa proizvođačima na terenu oko ovih pitanja – kazao je Feđa Begović, zamjenik šefa projekta.

  Iz Sweden/USAID FARMA II projekta podsjećaju da je trenutno otvoren i poziv za grantove, čiji je glavni cilj mjerljivo povećanje prodaje (posmatrano kroz finansijske izvještaje).

  Pored toga, projekat uskoro planira raspisati poziv za angažman konsultanata za preradu hrane i ljekovitog bilja, poboljšanje prodaje i marketinga u poljoprivredi, pristup finansiranju i druge oblasti u skladu sa interesom organizacija iz sektora poljoprivrede.

  Također, postoje i mogućnosti podrške sa konsultantima za grafički dizajn i online marketing, jer smo primijetili da organizacije u sektoru poljoprivrede mogu učiniti puno više po pitanju promocije svojih proizvoda u tom segmentu, saopćeno je iz Sweden/USAID FARMA II projekta.

  Sve organizacije zainteresovane za navedenu podršku trebaju se javiti do 1. oktobra ove godine putem e-mail adrese [email protected].

  (FENA) J.Č.

   


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttps://tntportal.ba/
  TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  MOŽDA VAS ZANIMA