12 C
Sarajevo
Utorak, 21 rujna, 2021

TK: Pritvor za 11 osoba osumnjičenih za neovlašteni promet narkotika

Općinski sud Tuzla i Općinski sud u Kalesiji prihvatili su prijedloge postupajućih tužilaca i odredili mjeru jednomjesečnog pritvora za 11 osoba koje su osumnjičene za produženo krivično djelo – neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sud u Tuzli je pritvor odredio za osam osoba, dok je Općinski sud Kalesija pritvor odredio za tri osobe.

Velika akcija MUP-a TK u Tuzli, Lukavcu i Kalesiji, uhapšeno više osoba

Mjera jednomjesečnog pritvora je određena za Denisa Bešića (36), Jasmina Hajdarevića (48), Edina Bešića (25), Ahmeda Jahića (25), Admira Hadžića (40), Nevresa Smajića 56), Ismara Hodžića (23), svi iz Tuzle, Murisa Hodžića (26) iz Lukavca, te za Husejna Ikanovića (48), Osmu Musića (39) i Elvira Imamovića (29) iz Kalesije.

Također, Općinski sud Tuzla je odredio mjere zabrane napuštanja boravišta i oduzimanja putne isprave za Mariu Laktašovu iz Slovačke, nastanjena u Tuzli, dok je istraga otvorena protiv još četiri osobe zbog istog krivičnog djela.

Dvije osobe nalaze na izdržavanju kazne zatvora po ranijim presudama, jedna osoba je na bolničkom liječenju i jedna je trenutno nedostupna organima krivičnog gonjenja.

- Oglašavanje - tk: pritvor za 11 osoba osumnjičenih za neovlašteni promet narkotika

Višemjesečne istražne radnje u ovim predmetima je Tužilaštvo provodilo sa istražiteljima Ministarstva unutrašnjih poslova TK, te su nakon pretresa, koji su se obavili 16. maja na većem broju lokacija u Tuzli, Kalesiji i Lukavcu, ove osobe lišene slobode.

Spomenute osobe su osumnjičene da su od novembra 2018. do maja 2019. godine nabavljali, pakovali i većem broju osoba u Tuzli, Kalesiji i šire prodavali opojne droge heroin, kanabis sativa (marihuana) i tablete “suboxone“.

Pripadnici MUP-a TK su obavili kriminalističku obradu te su nakon toga uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičeni predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužioci su donijeli naredbu o provođenju istrage i ispitali osumnjičene.

Prilikom obavljenih pretresa pripadnici MUP-a TK su pronašli određenu količinu droge, dok je prilikom ranije provedenih istražnih radnji dokumentovano više radnji koje im se stavljaju na teret.

Istraga u ovim predmetima je u toku, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Tužilaštva TK.

(FENA) L.A.


7 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
7 Komentari
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima