-14.3 C
Sarajevo
Utorak, 25 siječnja, 2022
Još

  U Sarajevu u septembru Prvi kongres Udruženja endoskopskih hirurga u BiH

  Prvi kongres Udruženja endoskopskih hirurga u Bosni i Hercegovini s međunarodnim učešćem bit će održan od 6. do 8. septembra u Sarajevu.

  - Oglašavanje -

  Cilj kongresa jeste razvoj endoskopske hirurgije u cijeloj BiH, stalna edukacija, te ostvarivanje saradnje s kolegama iz Evropskog udruženja endoskopskih hirurga (EAES) i kolegama iz susjednih zemalja.

  -Učesnici će imati priliku usporediti svoje znanje i vještine, razmijeniti iskustva, steći dragocjena poznanstva koja će im pomoći u daljem usavršavanju i napredovanju – kazao je Samir Delibegović, predsjednik Udruženja endoskopskih hirurga BiH (UEHBH/AESBH) i subspecijalista abdominalne hirurgije.

  Na Prvi kongres endoskopskih hirurga u BiH dolaze eminentni stručnjaci iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Turske, Italije, SAD i Engleske. Pored toga, u okviru 11 stručnih sesija predavanja će održati i stručnjaci iz Bosne i Hercegovine, Norveške, Švedske, Poljske, Slovačke, Italije, Turske, SDA-a i Meksika, a interes za dolazak pokazali su i ljekari iz Makedonije, Crne Gore i Australije.

  Vrijednosti i potencijal ovog kongresa prepoznao je i Kanton Sarajevo i Grad Sarajevo, te Turistička zajednica Kantona Sarajevo koji podupiru ovaj kongres, saopćili su organizatori.

  UEHBH/AESBH ima snažnu podršku predsjednika Evropske Asocijacije endoskopskih hirurga (EAES-a) profesora Andera Pietrabissa, koji dolazi u Sarajevo sa svojim timom. Također, veoma je značajna podrška profesora Miloša Bjelovića, predsjednika Udruženja endoskopskih hirurga Srbije, Igora Stipančića, predsjednika Udruženja endoskopskih hirurga Hrvatske i Aleša Tomažiča, predsjednika Udruženja endoskopskih hirurga Slovenije.

  Članovi Udruženja endoskopskih hirurga u BiH nadaju se da će Prvi Kongres biti snažan podsticaj razvoju endoskopske hirurgije u Bosni i Hercegovini, ali i uspostavljanju prijateljstva i saradnje među udruženjima, saopćeno je iz ovog udruženja.

  (FENA) L.A.

   

   


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO