Veleposlanstvo BiH u Washingtonu na međunarodnom sajmu visokog obrazovanja

Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Washingtonu sudjelovalo je 31. srpnja na međunarodnom sajmu visokog obrazovanja Education USA Forum and Global Showcase.

Education USA Forum je organiziran pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.

Education USA program je dio mreže Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država koju čini više od 400 međunarodnih savjetodavnih centara za učenike i studente u više od 170 zemalja – saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ova mreža promovira visoko obrazovanje u SAD širom svijeta, nudeći točne, sveobuhvatne i aktualne informacije o mogućnostima za studiranje na akreditiranim institucijama visokog obrazovanja u SAD.

Education USA savjetodavni centri djeluju pri veleposlanstvima i konzulatima SAD, Fulbright komisijama, sveučilišnim i neprofitnim organizacijama. Svake godine, Education USA savjetnici rade sa brojnim studentima širom svijeta nudeći širok spektar savjetodavnih usluga, a najčešće u oblasti procesa prijema, standardiziranih testiranja, financiranja obrazovanja u SAD, procesa dobivanja studentskih viza i priprema za odlazak u SAD.

Predstavnici Veleposlanstva BiH su imali priliku profesionalcima na akreditiranim američkim sveučilištima koji žele upisati, zaposliti i podržavati međunarodne studente u SAD, predstaviti osnove i prioritete za razvoj visokog obrazovanja BiH, te zakonodavni i strateški okvir visokog obrazovanja.

Posebnu pozornost posjetitelja štanda i sugovornika privukli su podaci o trendovima i mogućnostima akademskih i profesionalnih programa razmjene iz oblasti visokog obrazovanja između Bosne i Hercegovine i SAD-a – saopćeno je iz  MVPBiH.

(FENA) D.V.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU