-8.1 C
Sarajevo
Četvrtak, 20 siječnja, 2022
Još

  Velika delegacija iz Malezije i ove godine na Sarajevo halal sajmu

  -

  Malezija će i na drugom Međunarodnom sajmu halal industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019. imati brojnu delegaciju.

  Tokom trajanja SHF 2019. u Sarajevu će boraviti brojni predstavnici Vlade, poslovne i akademske zajednice iz Malezije, koja važi za jednog od svjetskih lidera kada je u pitanju halal-industrija.

  Ministar unutrašnje trgovine i potrošnje YB Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail predvodit će delegaciju kompanija koje će predstaviti svoje proizvode i usluge, te tražiti partnere u BiH i zemljama regiona.

  Prisustvo su također najavili predstavnici Ministarstva turizma i kKulture Malezije, predvođeni direktorom Odsjeka za halal turizam i Islamskog centra YBhg Dato Sri Abdul Khani Daudom, što će biti odlična prilika za sve predstavnike sektora turizma da ostvare kontakte i otvore novo tržište. Prisustvo i učešće je potvrdila i Pharmaniaga, najveća farmaceutska kompanija iz Malezije.

  Biznis delegaciju kompanija predvodit će i predsjednik malezijske Korporacije za razvoj halal-industrije (Halal Development Industry Corporation Malaysia), YBhg Dato Mahmud Abbas, a prvi put učešće na Sarajevo Halal Fair će uzeti i jedan od najvećih državnih univerziteta u Maleziji, Universiti Teknologi MARA (UiTM), predvođen predsjednikom Univerziteta Mohd Azraai Kasimom.

  I ove godine će učestvovati predstavnici GISB Holdinga – kompanije zasnovane na islamskim principima poslovanja u različitim proizvodnim i uslužnim sektorima. Malaysia South-South Association (MASSA) su također najavili svoj dolazak na SHF 2019 koji će biti održan u Centru Skenderija u glavnom gradu Bosne i Hercegovine od 26. do 28. septembra.

  Učesnici SHF 2019. iz BiH i regiona imat će priliku predstaviti se velikim malezijskim trgovačkim kompanijama, razmijeniti iskustva i ostvariti saradnju. Kao i prošle godine, BBI VIP Business Club, koji djeluje u sklopu BBI d.d. Sarajevo, planira održavanje poslovnog okruglog stola između članica Cluba, bh. i malezijskih privrednika.

  S ciljem približavanja i realiziranja poslovnih prilika između bh. i malezijskih privrednika, BBI VIP Business Club je prošle godine u saradnji sa Ambasadom Malezije u Bosni i Hercegovni organizirao okrugli stol “Bosna i Hercegovina – Malezija” tokom kojeg je potpisan i memorandum o razumijevanju između Sarajevo Halal Faira i MIHAS – “Malaysian International Halal Showcase”, jednog od najvećih događaja halal-industrije u svijetu.

  Ranije ove godine, BBI banka i BBI VIP Business Club u saradnji sa MIHAS-om organizirali su predstavljanje bh. kompanija na ovom velikom događaju u Kuala Lumpuru. Kralj Malezije Yang di-Pertuan Agong XVI Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah posjetio je štand Sarajevo halal sajma (SHF).

  Gostoprimstvo kralju pružio je ambasador BiH u Maleziji Emir Hadžikadunić i predstavnici BBI banke, koji su pozvali malezijske privrednike da i ove godine posjete SHF 2019.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  spot_img
  Možda vas zanima I OVO