10 C
Sarajevo
Subota, 21 svibnja, 2022

  Vlada FBiH/ Utvrđen javni interes za izgradnju regionalnog vodovoda Plava voda

  Federalna vlada utvrdila je javni interes za izgradnju regionalnog vodovoda Plava voda na području Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona.

  Odluka je donesena na osnovu Elaborata eksproprijacije određenih parcela za realizaciju projekta Plava voda za općine Travnik, Novi Travnik, Vitez, Busovača i Grad Zenicu, koji je izradio ZEDIS d.o.o. Zenica.

  Procijenjena vrijednost nekretnina iz ovog elaborata za koje se predlaže utvrđivanje javnog interesa je 4.634.702 KM. Ranije su vlade Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona dale pozitivno mišljenje o opravdanosti izgradnje projekta Plava voda i utvrdile njegov status u prostornim planovima kantona.

  Korisnik eksproprijacije nekretnina za realizaciju ovog projekta je Javno poduzeće Regionalni vodovod Plava voda d.o.o. Travnik, koje može podnijeti prijedlog za eksproprijaciju općinskoj ili gradskoj službi za upravu, u roku od dvije godine od dana donošenja ove odluke.

  Troškove potrebne za eksproprijaciju nekretnina i postupaka eksproprijacije snosi korisnik eksproprijacije, a za njenu u realizaciju zaduženi su JP Regionalni vodovod Plava voda, te općine i Grad uključeni u izgradnju regionalnog vodovoda.

  Danom stupanja na snagu ove, prestaje da važi ranija odluka o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju regionalnog vodovoda Plava voda, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

   


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttps://tntportal.ba/
  TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  MOŽDA VAS ZANIMA