Četvrtak, 5 kolovoza, 2021

Nivo rijeke Bosne u blagom porastu ali nije dosegao kritičnu tačku

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Prema posljednjim mjerenjima, nivo rijeke Bosne i njenih pritoka na području općine Vogošća je u blagom porastu, ali nije dosegao kritične tačke i nema opasnosti od izlijevanja niti opasnosti po imovinu i ljude.

Povjerenici Civilne zastite svakodnevno su na terenu i preventivno djeluju na sprečavanju šteta.

Obilne padavine mogu uzrokovati odrone i pokretanje tla, a prema informacijama sa kojima raspolaže Civilna zaštita na području općine Vogošća sve je mirno. Padavine nisu izazvale reaktiviranje starih klizišta niti pokretanje novih.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Pomoćnik načelnika za Civilnu zaštitu Nermin Hajro je izjavio da će dalje aktivnosti i mjere ovisiti od prognoza Federalnog hidrometeorološkog zavoda, ali da problema ne bi trebalo biti ni u narednim danima.

Za stanovnike koji žive uz vodne tokove preporuka je da poduzmu lične mjere zaštite u smislu da uklone sve ispod mostova ili kanala kako bi voda mogla teći bez problema i kako ne bi došlo do začepljenja korita i izlijevanja vode.

Općina Vogošća je proteklih godina kontinuirano i sistematski radila na izgradnji obaloutvrdnih zidova i druge infrastrukture kako bi se spriječile poplave i aktiviranje novih klizišta, saopćeno je iz Općine Vogošća.

(FENA) M.L.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

3 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
3 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas