-11.2 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 24 siječnja, 2022
Još

  ZDK i Grad Zenica bit će dobri domaćini FK Sarajevo

  Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić održao je sastanak sa članovima Uprave Fudbalskog kluba Sarajevo u vezi s organizacijom utakmice 3. pretkola Europske lige protiv bjeloruskog Bate Borisova, koju će sarajevski klub 8. augusta igrati na stadionu Bilino polje u Zenici.

  – Nama je izuzetno drago što ste izabrali Zenicu, jer Zenica ima izgrađen sportski duh – istakao je premijer Ganić, koji je gostima obećao punu podršku u organizaciji te utakmice.

  - Oglašavanje -

  Ganić je pozvao sve navijače, kako one iz Sarajeva tako i iz Zenice te drugih bh. gradova, da dođu i podrže bh. predstavnika.

  – Sarajevo je domaćin u gradu Zenici i, kada govorimo da je domaćin, želim da pošaljem poruku svim našim građanima, navijačima, ljubiteljima sporta da dođu u Zenicu i podrže Sarajevo – kao reprezentaciju, kao jednu našu nacionalnu ekipu koja igra u Evropskoj ligi – poručio je Ganić.

  Četveročlanu delegaciju aktuelnog bh. prvaka i osvajača Kupa, u kojoj su bili generalna direktorica Sabrina Buljubašić, članica Uprave Ema Bukovica te koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić, predvodio je predsjednik sarajevskog kluba Senad Jahić.

  On je zahvalio premijeru Ganiću i njegovim saradnicima koji su im dali osjećaj sigurnosti da domaću utakmicu svog kluba mogu organizirati u Zenici.

  – Dobili smo obećanje i sigurnost da će se svi naši navijači osjećati sigurno – pored naših navijača “Hordi zla”, da sve porodice sa djecom mogu doći da mirno gledaju ovu utakmicu. Mislim da je ovo i prvi korak da se prebrodi animozitet između navijača i gradova Zenice i Sarajeva – smatra Jahić, koji je najavio da će se na dan utakmice ulaznice moći kupiti i u Zenici, a do tada samo u Fan shopu i na poznatim mjestima u Sarajevu.

  Uprava policije ZDK, napomenuo je policijski komesar ZDK-a Semir Šut, uveliko radi na pripremi te utakmicu, za koju su već imali sastanke s klupskim vodstvima Čelika i Sarajeva te navijačkim skupinama.

  – Ono što mogu reći da će Uprava policije učiniti sve da se igrači, Uprava i navijači Sarajeva, koji dođu iz Sarajeva, ali i navijači iz Zenice i ZDK, koji dođu da prate utakmicu, osjećaju sigurno. Kako na samoj utakmici, tako i na odlasku i polasku – najavio je Šut, koji je dodao kako neće žaliti resurse te da će angažirati dovoljan broj policijskih službenika “kako bi to bio jedan lijep i nezaboravan sportski događaj”.

  Napravljen je, napominje Šut, i protokol s Upravom policije Kantona Sarajevo, koja će im pružiti ispomoć te s kojom imaju jako dobru saradnju.

  – Apelujem na sve građane Zenice, na navijačke skupine, vlasnike ugostiteljskih objekata… da, kao i uvijek do sada, pokažu da su dobri domaćini – istakao je Šut, koji je ustvrdio da će na dan odigravanja utakmice svi animoziteti između navijača iz dva grada ostaviti po strani.

  – Možda je prilika da ovo bude jedna prekretnica- da krenemo i da svi učinimo dodatnog napora da popravljamo odnose između navijačkih skupina, uprava sportskih klubova, kako bi svaka utakmica u Bosni i Hercegovini bila sportska priredba – poručio je Šut.

  Koordinator sarajevskog kluba Hadžić, koji je nosio dres i Čelika i Sarajeva, uvjeren je kako bh. prvak ima šansi da izbori prolaz.

  – Moram da kažem da igramo sa slabijim protivnikom, u odnosu na prošlu godinu, kada smo imali Atalantu. Sinoć je Zrinjski pokazao u utakmici protiv Utrehta, gdje je bio, hajde da kažem, apsolutni autsajder, da se može i da je u fudbalu sve moguće. Tako da pred punim Bilinim poljem očekujemo dobru utakmicu i da ćemo napraviti dobar rezultat, da imamo prostora da se u revanšu za 14 dana nadamo prolazu – kazao je Hadžić.

  Sastanku su prisustvovali i predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić te ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a Spahija Kozlić.

  (FENA) H.D.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO