16 C
Sarajevo
Subota, 10 lipnja, 2023

Feraget za Špicu: Svaki dokaz predstavlja razlog za zabrinutost kantonalnih tužilaca

Gost emisije Špica bio je advokat porodice Memić u slučaju “Dženan Memić”, Ifet Feraget, koji je govorio o današnjim privođenjima pripadnika MUP-a KS i pokrenutoj istrazi u novom smjeru.

Feraget je za Špicu nezvanično potvrdio da su imena uhapšenih koja su objavljena tačna, a istakao kako su za javnost zbunjujuće činjenice da su zbog ubistva privedeni policajci, te kako se tužioci sumnjiče za zataškavanje tog ubistva.

-“Međutim, time se šalje ohrabrujuća poruka kako niko nije iznad zakona. Došlo je vrijeme da svi oni koji su umiješani u slučaj “Dženan Memić” budu procesuirani”, pojašnjava Feraget.

Također, ističe kako je važno shvatiti da ljudi koji su ranije bili obuhvaćeni istragom i u ako je u odnosu na njih ta istraga obustavljena, oni nisu zaštićeni od nove istrage ukoliko Tužilaštvo dođe do novih dokaza.

-“Ja naravno ne želim da prejudiciram ničiju krivičnu odgovornost, ali vrlo odgovorno tvrdim da svaki onaj dokaz do kojeg dođe Tužilaštvo KS i nakon 7 godina, uz veliko zalaganje i oštećene porodice i moje malenkosti, svaki taj dokaz predstavlja razlog više za zabrinutost kantonalnih tužilaca, jer se postavlja pitanje kako je moguće nakon 7 godina pribaviti neki dokaz, a vi ga niste pribavili prije 7 godina kada su stvari bile puno jasnije”, naglasio je advokat porodice Memić.

Osim toga, kako kaže Feraget, jako puno je čudnih okolnosti koje se mogu dovesti u vezu sa uhapšenim licima.

-“Ako ste bili na licu mjesta na kojem je vršen uviđaj prilikom kojeg je pronađeno 6 komada stakla, kako stoji u zapisniku, onda se postavlja pitanje kako se naknadno pojavilo još 74 komada stakla, jer je vještaku u MUP-u prezentirano 80 komada stakla”, ističe Feraget.

Kako kaže, sve to upućuje na to da se ne radi o propustu, nego o namjeri koja je postojala da se jedno očigledno ubistvo zataška.

www.tvsa.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU