Feraget za Špicu: Svaki dokaz predstavlja razlog za zabrinutost kantonalnih tužilaca

Gost emisije Špica bio je advokat porodice Memić u slučaju “Dženan Memić”, Ifet Feraget, koji je govorio o današnjim privođenjima pripadnika MUP-a KS i pokrenutoj istrazi u novom smjeru.

Feraget je za Špicu nezvanično potvrdio da su imena uhapšenih koja su objavljena tačna, a istakao kako su za javnost zbunjujuće činjenice da su zbog ubistva privedeni policajci, te kako se tužioci sumnjiče za zataškavanje tog ubistva.

-“Međutim, time se šalje ohrabrujuća poruka kako niko nije iznad zakona. Došlo je vrijeme da svi oni koji su umiješani u slučaj “Dženan Memić” budu procesuirani”, pojašnjava Feraget.

Također, ističe kako je važno shvatiti da ljudi koji su ranije bili obuhvaćeni istragom i u ako je u odnosu na njih ta istraga obustavljena, oni nisu zaštićeni od nove istrage ukoliko Tužilaštvo dođe do novih dokaza.

-“Ja naravno ne želim da prejudiciram ničiju krivičnu odgovornost, ali vrlo odgovorno tvrdim da svaki onaj dokaz do kojeg dođe Tužilaštvo KS i nakon 7 godina, uz veliko zalaganje i oštećene porodice i moje malenkosti, svaki taj dokaz predstavlja razlog više za zabrinutost kantonalnih tužilaca, jer se postavlja pitanje kako je moguće nakon 7 godina pribaviti neki dokaz, a vi ga niste pribavili prije 7 godina kada su stvari bile puno jasnije”, naglasio je advokat porodice Memić.

Osim toga, kako kaže Feraget, jako puno je čudnih okolnosti koje se mogu dovesti u vezu sa uhapšenim licima.

-“Ako ste bili na licu mjesta na kojem je vršen uviđaj prilikom kojeg je pronađeno 6 komada stakla, kako stoji u zapisniku, onda se postavlja pitanje kako se naknadno pojavilo još 74 komada stakla, jer je vještaku u MUP-u prezentirano 80 komada stakla”, ističe Feraget.

Kako kaže, sve to upućuje na to da se ne radi o propustu, nego o namjeri koja je postojala da se jedno očigledno ubistvo zataška.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU