Ferrellov agent objasnio je zašto je Amerikanac izabrao Budućnost, a ne Partizan

Partizan je bio na korak od angažmana Jogija Ferrella, ali je Amerikanac na kraju ipak završio u Budućnosti iz Podgorice.

Nosio je dres Budućnosti s kojom je potpisao ugovor do kraja sezone, a duljina suradnje, prema riječima njegovog agenta, iznosi Servanda Tahede, glavni razlog zašto su crno-beli ostali bez plejmejkera.

– Malo sam uzrujana zbog cijele situacije, rekla je Taheda za Meridian Sport.

– Moj partner je rekao (sportskom direktoru Partizana) Zoranu Saviću da će Ferel biti na raspolaganju, a ja sam pet dana kasnije pitao što je s Partizanom. Nije dobio odgovor, kao ni ponudu, iako smo im rekli da je Jogi u procesu i da radim na otkupu ugovora. Sutradan sam se čuo sa Zoranom i pitao: “Jesi li zainteresiran za Yogija?” Odgovorio je da, a na moje pitanje na kojoj razini, odgovorio je da mora razgovarati s trenerom. Sutradan je izašao s ponudom za dva mjeseca, s opcijom da ostane do kraja sezone.

Ferrell je razgovarao sa Željkom Obradovićem.

– Bila je to odlična komunikacija.

No, financijska ponuda Partizana nije bila dovoljna, au međuvremenu je Budućnost izašla s boljim uvjetima i zajamčenim ugovorom do kraja godine.

Kako tvrdi, Partizan je slao poruke da je posao završen, što je razljutilo Kineze s kojima je Ferrell bio pod ugovorom.

– Posao nikada nije sklopljen, niti smo se dogovorili i rekli da Jogi dolazi u Partizan. Još uvijek smo bili u procesu raskida ugovora u Kini. Šangaj je tražio još 100.000 eura za otkup. Objasnio sam im da nemamo dogovor s Partizanom, pa su se stvari smirile…

Ipak, na kraju je Budućnost dobila ovog košarkaša.

– Partizan je imao sedam dana da izjednači ponudu. Ako stvarno želiš igrača, onda to napraviš, garantiraš cijelu godinu, a oni to nisu napravili. Yogi se tada odlučio za Budućnost. Kada sam to prijavio, meni i mom partneru je rečeno da nijedan naš igrač više nikada neće igrati u Partizanu. Zašto?pita se Taheda.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU