Festivalski trg pretvoren u “Šetnicu osmijeha”, održani i Međunarodni tamburaški susreti

Deseti dan Zenica summer festa ponudio je posjetiocima dvostruki program, a ponovo su u fokusu bili i mladi.

Nakon dvodnevne fešte na Kamberovića polju, vratili smo se na Trg Alije Izetbegovića, a tradicionalni program ZSF-a, “Šetnica osmijeha” ponovo je u centru Zenice okupila na stotine mališana koji su uživali u igri i zabavi.

Više od dva sata druženja sa maskotama svojih omiljenih likova iz crtanih filmova, interaktivnim kreativnim igrama i zabavnim radionicama izmamilo je osmijehe na dječija lica, a pored toga mališani su imali priliku da se druže i upoznaju sa vatrogascima, policajcima, ljekarima i osobljem hitne pomoći, koji su predstavili svoja zanimanja i opremu.

“Djeca se odlično zabavljaju svake godine na Šetnici osmijeha i roditelji uvijek odlično reaguju. Tu su njihovi omiljeni crtani heroji s kojima mogu plesati, pjevati i igrati se. Radimo kako zabavne radionice, tako i edukativne”, izjavio je Dino Brljevac, jedan od animatora programa iz “Tropic team eventa”.

Nakon programa za mlade, i oni stariji su došli na svoje, a posebno su uživali ljubitelji tamburica i starogradske pjesme. Tradicionalni Međunarodni tamburaški susreti okupili su ponovo na ZSF-u tamburaške sastave iz naše zemlje i regije.

“Međunarodne tamburaške susrete organizuje Gradsko umjetničko društvo Filigran. Drago mi je vidjeti veliki broj ljudi na Trgu, a naročito mi je drago vidjeti mlada lica koja će večeras imati priliku čuti starogradsku pjesmu i sevdalinke, koje možda inače ne slušaju”, kazao nam je ovom prilikom Melih Karan iz GUD Filigran.

Program Zenica summer festa nastavlja se danas realizacijom programa “Cubana night” koji nam pripremaju PK “Shadows” i PMK “Stars”. Još jedna interaktivni sadržaj koji podrazumjeva učešće i publike u programu, te vas pozivamo da ne propustite priliku da zaplešete sa članovima zeničkih plesnih klubova.

Podsjećamo da Zenica summer fest tehnički realizuje RTV Zenica uz pokroviteljstvo Grada Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića, te prijatelje Festivala, zlatnog sponzora kompanije „Bingo“, te sponzora Aura osiguranja, BH Telecoma, i Federalnog  ministarstva kulture i sporta.

Sve informacije vezane za program Sumeer Festa možete pronaći i u programima RTV Zenica, našim nalozima na društvenim mrežama, te na portalima zenicainfo.ba i zenicasummerfest.org.

The post Festivalski trg pretvoren u “Šetnicu osmijeha”, održani i Međunarodni tamburaški susreti appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU