FHMZ / Evo kakvo nas vrijeme očekuje do 13. marta

Ispred nas je razdoblje promjenjivog vremena sa slabim mrazom u pretplaninskim i planinskim područjima.

Preovladavat će oblačno, a malo sunčanih intervala izgledno je u drugom dijelu sedmice. Povremene padavine često će biti na granici između kiše i snijega, u centralnim područjima Bosne i Hercegovine. Pritome, naročito u višim predjelima može doći do formiranja dodatnog snježnog pokrivača. U Hercegovini i na sjeveru Bosne očekivane padavine biće u obliku kiše.

Jutarnje temperature zraka varirat će od -3°C do 3°C u Bosni, na jugu Hercegovine od 6 do 10°C. Najviše dnevne temperature između 0°C i 5°C, na jugu zemlje do 12 stepeni. Pred kraj sedmice očekivane maksimalne temperature dosezaće do 15 stepeni.

U periodu od 06.03. do 13.03. prema raspoloživim prognostičkim modelima, ponovo slijedi razdoblje nestabilnih vremenskih prilika. Kiša će biti izraženija u zapadnim i južnim područjima naše zemlje. Temperature zraka u porastu a slab mraz se prognozira samo u centralnim i istočnim područjima.

Jutarnje temperature oscilirat će u rasponu između -1°C i 5°C u Bosni do 8°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 4°C i 10°C u Bosni u Hercegovini do 13°C.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU