FHMZ / Objavljena vremenska prognoza do 25. januara

Narednih dana u Bosni, treba se prilagoditi blagim zimskom uvijetima. Snijeg je pored planina moguć i nižim područjima centralne i istočne Bosne. Kiša se osim u Hercegovini, očekuje na sjeveru i zapadu Bosne.

U utorak je izvjestan jak vjetar u Krajini i bura u Hercegovini. Vrijeme tokom sedmice će biti promjenjivo pri ćemu će u pojedinim dijelovima dana biti i kraćih sunčanih intervala. Temperature zraka u padu, ali i dalje nešto veće u odnosu na prosječne vrijednosti za ovo doba godine.

Jutarnje temperature zraka varirat će od -3°C do 3°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 6°C. Najviše dnevne temperature između 0°C i 6°C, na jugu zemlje do 9 stepeni.

Početkom druge polovine januara 2023. godine prema trenutnim raspoloživim podacima nastavit će se nestabilno vrijeme sa kišom u Hercegovini i u nižim područjima Bosne, i sa snijegom i susnježicom u planinama i pretplaninskim predjelima.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između -5°C i 1°C u Bosni do 4°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 0°C i 5°C u Bosni do 9°C u Hercegovini.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU