-2.1 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Fondacija ‘Izvor nade’ organizirala ispraćaj stipendista generacije 2018/2019

 Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade” večeras je u studentskom domu “Prof. dr. Fikret Hadžić” u Sarajevu organizirala svečanost u povodu ispraćaja stipendista generacije 2018/2019.

Školovanje i studije tokom ove školske i akademske godine okončao je 31 stipendista Fondacije, od čega devet srednjoškolaca, 14 studenata trogodišnjeg studija, pet studenata četverogodišnjeg studija i tri studenta master studija, saopćeno je iz Fondacije “Izvor nade”.

Gostima i donatorima Fondacije obratili su se direktor Fondacije Tarik Agetović i zamjenik predsjednika Upravnog odbora Eldin Kunto.

Agetović je naglasio činjenicu da djela Fondacije “Izvor nade” iz godine u godinu žive i što mladima pomaže na putu da školovanje i studije okončaju na što bolji način.

Malezijskog premijera Mahathira Mohammada citirao je Kunto, istaknuvši da mu je tokom jedne posjete kazao kako je obrazovan narod nemoguće pokoriti.

– Sa obrazovanim ljudima svima nama će biti bolje. Vjerujem da ste to vi. Želim vam sretne poslove i karijere – naveo je on.

(FENA)


0 0 Glasovi
Rejting članka
- Oglašavanje -
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima