Forto: Sarajevo je trenutno najveće žarište u Evropi

 Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo na hitnoj sjednici koja je počela, razmatraju informaciju o trenutnoj epidemiološkoj situaciji izazvanoj koronavirusom, kao i mjerama koje se poduzimaju u nadležnim institucijama KS

Prije obraćanja predstavnika zdravstvenih institucija, KCUS-a, Opšte bolnice “Prof.dr Abdulah Nakaš”, Hitne pomoći, Zdravstvenog osiguranja KS, Doma zdravlja KS, Zavoda za javno zdravstvo KS te predsjednika Kriznog štaba i ministra zdravstva Harisa Vranića, kantonalni premijer Edin Forto upozorio je kako je Sarajevo trenutno najveće žarište zaraze u Evropi.

– Sarajevo je trenutno najveće žarište u Evropi. To je istina, svi koji kažu da nije tako, ne obraćaju pažnju. Zbog toga svi zajedno danas moramo diskutovati šta nam je dalje činiti, da siđemo sa mjesta broj jedan u Evropi – poručio je Forto.

Istakao je da je osnovni postulat kriznog komuniciranja da se javnosti mora obratiti jasno i govoriti istinu koliko god ona teška bila.

Forto je također izrazio očekivanje da će Skupština KS pružiti nedvosmislenu podršku kako bi se stvorili mehanizmi za suzbijanje koronavirusa, ali i kako bi se pružila podrška privredi.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU