(FOTO) Edukacija asistenata, volontera i pripravnika u pet općina Srednjobosanskog kantona

U okviru projekta „Inkluzija je pravo i obaveza II“ kojeg implementira Udruženje/Udruga „Osmijeh“ iz Novog Travnika uz podršku Ministarstva obrazovanja KSB/SBK-a, te financijsku podršku Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, realizirana je edukacija asistenta i volontera koji rade sa učenicima s poteškoćama u razvoju. Edukacije su realizirane za općine: Bugojno, Donji Vakuf, Novi Travnik, Jajce i Travnik.

Treninge vodio Saudin Beganović, prof. pedagogije, stručni saradnik Udruženja/Udruge “Osmijeh” Novi Travnik.

Tema edukacije je: “Teorijski i praktični koncept rada asistenta i volontera u radu s učenicima s poteškoćama u razvoju.”

Cilj edukacije je razvoj stručnih kompetencija i praktičnih vještina kod asistenata i volontera za rad sa učenicima s poteškoćama u razvoju. Na četiri treninga prisustvovalo 36 asistenata, volontera i pripravnika koji pružaju podršku učenicima s poteškoćama u razvoju.

Učesnici u evaluacijama istakli visok stepen zadovoljstva realiziranim treninzima i naglasili potrebu za kontinuiranom edukacijom svih asistenata na području SBK/KSB.

Učesnicima seminara su izdati certifikat od strane Udruženja/Udruge “Osmijeh” koji su verificiran od strane Ministarstva obrazovanja SBK-a na osnovu Pravilnika o ocjenjivanju, napredovanju i sticanju statusa učitelja, nastavnika, profesora i stručnog saradnika u osnovnim i srednjim školama br.03-34/2021. i pisma saglasnosti za realizaciju projekta.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU