(FOTO) Gradonačelnik Kasumović položio kamen temeljac za izgradnju jarbola i postavljanje najveće zastave BiH u regionu

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, zajedno sa Hajrizom Doglodom, predsjednikom Udruženja veterana BH rata i odbrane bosanske časti, i mjesnim imamom Safetom ef. Murtićem, položio je danas u zaseoku Gradina, Mjesna zajednica Gradišće, kamen temeljac za izgradnju jarbola i postavljanje najveće zastave države Bosne i Hercegovine u regionu.

Inače, projekt postavljanja najveće zastave, površine 20 x 30 metara, koja će se vijoriti na jarbolu visokom 72 metra, realizira Udruženje veterana BH rata i odbrane bosanske časti Zenica u sklopu realizacije svog plana i programa rada za ovu godinu.

“Svečanošću ovdje u Gradišću, zaseoku Gradina, i ozvaničenjem realizacije ovog projekta počeli smo obilježavanje naše godišnjice. Želja nam je da ovo mjesto što više posjećuju mladi, ali i da uče o istoriji naše jedine domovine BiH”, poručio je Doglod, predsjednik Udruženja veterana BH rata i odbrane bosanske časti.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, ako se trebamo nečim hvaliti to je onda Armija RBiH koja se uspjela odbraniti od četvrte sile u Evropi.

“Vlast je upravo napravila preko 1.400 udruženja da može manipulisati onima koji su odbranili ovu državu. To su uradili oni koji su bili po trezorima. Mogu časno o tome govoriti jer sam sedmi odlikovan “Zlatni ljiljan” u našoj državi, a najviše imam napada, baš kao i Doglod te general Sakib Mahmuljin, upravo od onih koji su se krili po trezorima. Prodajom revizije Aleksandru Vučiću zapravo je prodao naš ponos i ponizio nas borce. Grupi ljudi koja je osmislila ovaj projekat želim neizmjerno zahvaliti jer nam ovako vraćaju naš ponos. Ovo Udruženje je jedno od najaktivnijih u Zenici i mi ćemo ih uvijek podržati. Ne trebamo mrziti svoju državu radi naših političara koji su korumpirani, ali i koji su, prikrivanjem revizije, prodali naš ponos i nam, to je sraman čin. Danima razmišljam da predložim na Gradskom vijeću, koje će biti održano sljedeće sedmice, da onog ko je prikrio reviziju proglasi nepoželjnom osobom u Zenici. Dok to ne krenemo raditi, nema nam dalje. Generala Mahmuljina su izdali pa je čovjek osuđen na osam godina, vašeg generala Dogloda, također, proganjaju. Oni hoće da se riješe nas kako bi ti podrumaši i iz trezora vladali. Međutim, od rata je prošlo skoro 30 godina i ovo je slobodan grad. Budite hrabri i odlučni na svog gradonačelnika. Ovo je naša država, mi smo je odbranili, ali ne smije nas niko tjerati da klečimo ni pred kim. Još jednom, čestitam inicijatorima ovog projekta i vjerujem da će ovo biti prelijepo. Kada se završi ovaj projekat krenuti ćemo sa uređenjem prostora i postavljanjem klupa”, poručio je gradonačelnik Kasumović.

Nakon prigodnih obraćanja i polaganja kamena temeljca, održan je kratki vjerski i kulturni program. Inače, vrijednost ovog projekta, koji će ovu zastavu staviti u red najvećih zastava u regionu, iznosi 300.000 KM, a zastava bi se iznad Zenice trebala zavijoriti najkasnije do septembra ove godine.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU