(FOTO) KRAJ GENERACIJSKOG PROJEKTA / Konačno otvoren Srednjoškolski centar u Travniku!

U Travniku je danas upriličena velika svečanost povodom otvorenja Srednjoškolskog centra, čija je gradnja počela još 2009. Godine. Generacijski projekat je konačno završen i učenicima će ponuditi moderan i funkcionalan prostor za obrazovanje.

Kako je ranije i najavljivano, u centar će se prvo smjestiti učenici Mješovite srednje škole Travnik, a od drugog polugodišta i učenici Mješovite srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Travnik.

Inače, ovo je objekat koji se sastoji od dijela koji je isključivo školskog karaktera i dijela koji je sporskog karaktera višenamjenske funkcije. Objedinjavanjem funkcija i sadržaja objekta srednje škole i pratećih objekata i sadržaja oko objekta u jedinstvenu cjelinu omogućava se kvalitetan rad i odvijanje obrazovnog procesa u skladu sa pedagoškim standardima i normativima školskog prostora i učila.

Lokacija objekta je u ulici školska u Travniku. Svojom dužom stranom objekat je paralelan osi istok zapad, odnosno koritu rijeke Lašve. Glavni ulaz u objekat je sa sjeverne strane od saobraćajnice uz vodotok rijeke Lašve.

U podrumu su sljedeći sadržaji: višenamjensko sklonište kapaciteta 600 osoba, podstanica, prostorija za prečišćavanje vode za bazen, prostori ekonoma i pomoćnog osoblja, te WC-i osoblja i ostava inventara.

Na prvom spratu školskog dijela su sljedeći sadržaji:

13 učionica veličine 57,95 m2 – 59,13 m2
Zbornica sa prostorom za prijem roditelja
Prostori za direktora škole, pedagoga, pomoćnika i sekretara
Sanitarije za nastavnike i đake
Komunikacije (stepenište, holovi, požarna stepeništa)
Drugi sprat je identičan prvom.

Na trećem spratu su kabineti sa predprostorijama za nastavnike i sanitarijama. U potkrovlju su tri kabineta društvenih djelatnosti, te prostori za društvene aktivnosti (biblioteka, arhiva, đačke sekcije) i sanitarije.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU