13.8 C
Sarajevo
Subota, 10 prosinca, 2022

(FOTO) KRAJ GENERACIJSKOG PROJEKTA / Konačno otvoren Srednjoškolski centar u Travniku!

U Travniku je danas upriličena velika svečanost povodom otvorenja Srednjoškolskog centra, čija je gradnja počela još 2009. Godine. Generacijski projekat je konačno završen i učenicima će ponuditi moderan i funkcionalan prostor za obrazovanje.

Kako je ranije i najavljivano, u centar će se prvo smjestiti učenici Mješovite srednje škole Travnik, a od drugog polugodišta i učenici Mješovite srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Travnik.

Inače, ovo je objekat koji se sastoji od dijela koji je isključivo školskog karaktera i dijela koji je sporskog karaktera višenamjenske funkcije. Objedinjavanjem funkcija i sadržaja objekta srednje škole i pratećih objekata i sadržaja oko objekta u jedinstvenu cjelinu omogućava se kvalitetan rad i odvijanje obrazovnog procesa u skladu sa pedagoškim standardima i normativima školskog prostora i učila.

Lokacija objekta je u ulici školska u Travniku. Svojom dužom stranom objekat je paralelan osi istok zapad, odnosno koritu rijeke Lašve. Glavni ulaz u objekat je sa sjeverne strane od saobraćajnice uz vodotok rijeke Lašve.

U podrumu su sljedeći sadržaji: višenamjensko sklonište kapaciteta 600 osoba, podstanica, prostorija za prečišćavanje vode za bazen, prostori ekonoma i pomoćnog osoblja, te WC-i osoblja i ostava inventara.

  Studio Teatar Zenica - Predstava 'Mladi u doba korone' na mini turneji

Na prvom spratu školskog dijela su sljedeći sadržaji:

13 učionica veličine 57,95 m2 – 59,13 m2
Zbornica sa prostorom za prijem roditelja
Prostori za direktora škole, pedagoga, pomoćnika i sekretara
Sanitarije za nastavnike i đake
Komunikacije (stepenište, holovi, požarna stepeništa)
Drugi sprat je identičan prvom.

Na trećem spratu su kabineti sa predprostorijama za nastavnike i sanitarijama. U potkrovlju su tri kabineta društvenih djelatnosti, te prostori za društvene aktivnosti (biblioteka, arhiva, đačke sekcije) i sanitarije.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU