Foto/ Ministar Šteta u obilasku radova na izgradnji tramvajske pruge do Hrasnice

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je radove na izgradnji tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice.

Ministar Šteta i saradnici su razgovarali s predstavnicima izvođača i nadzora, o svim aktivnostima koje su urađene do sada i planovima za naredni period.

Upoznat je sa svim izazovima s kojima se susreću izvođači i nadzor na ovom zahtjevnom projektu, kao i s rješenjima za uspješnu realizaciju ovog projekta.

Trenutno se vrše radovi na uklanjanju humusa i iskopu zemljanog materijala. Do sada je iskopano oko 1,8 kilometra buduće pruge, a radovi teku planiranom dinamikom.

Istovremeno, izvode se radovi na utvrđivanju tačnih pozicija svih instalacija komunalnih preduzeća koje se nalaze na trasi kako bi bile adekvatno zbrinute i zaštićene.

Testna dionica za ojačanje temeljnog tla je završena, te se u narednom periodu očekuje izvođenje i drugih faza radova, poput radova na odvodnji i ugradnji tampona u dužini od 1.800 metara.

Izgradnja tramvajske pruge do Hrasnice je prvo širenje pruge u posljednjih 60 godina.

” data-medium-file=”https://sarajevskasehara.com/wp-content/uploads/2024/04/hrasnica1-300×225.jpg” data-large-file=”https://sarajevskasehara.com/wp-content/uploads/2024/04/hrasnica1-1024×768.jpg” width=”1200″ height=”900″ src=”https://sarajevskasehara.com/wp-content/uploads/2024/04/hrasnica1.jpg” class=”attachment-full size-full” alt=”Foto: Vlada KS” />
sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU