(FOTO) MSEUŠ Travnik proslavila 70 godina postojanja i rada

Mješovita srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Travnik obilježava 70 godina postojanja i rada. Naime, škola je osnovana davne 1952. godine, i jedna je  od najstarijih ekonomskih škola u BiH.

Ekonomska škola u Travniku je u skladu sa tradicijom BiH i grada Travnika. S obzirom na različita vremena i iskušenja kroz koja je prolazila, uvijek je uspijevala odgajati djecu u duhu dobrote i očuvanja osnovnih ljudskih principa i vrijednosti pravde.

Nekadašnji učenici ove škole danas su ugledni i priznati članovi naše zajednice. Jedan od njih je i Kenan Dautović, načelnik općine Travnik, koji je smjer komercijalni tehničar upisao 1981. Godine. Nakon toga je prešao na vojnu gimnaziju.

Mješovita srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Travnik uvijek je išla ukorak sa općim napretkom i imala učenike koji su sa svojim profesorima, radom i djelima, u nastavnim i vannastavnim aktivnostima postigli zavidne rezultate, razvijajući kod njih kult rada i znanja, kao prirodnog, koji snaži i razvija pouzdanje u vlastite snage.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU