FOTO Na inicijativu roditelja djece vrtića Poletarac u Tuzli realizovan projekat ‘Zeleni vrtić Poletarac – Rastimo zdravo’

Neformalna grupa roditelja djece iz vrtića ‘Poletarac’, koje se nalazi u okviru JU ‘Naše dijete’ Tuzla, organizovala se sa ciljem da uredi dvorište vrtića kako bi obezbijedili bolje uslove za pravilan psiho-fizički razvoj blizu 200 djece, korisnika vrtićkih usluga.

Uređen i motivirajući prostor

Cilj realizovanog projekta ‘Zeleni vrtić Poletarac – Rastimo zdravo’ je da djeca u vrtiću Poletarac provode vrijeme u uređenom i motivirajućem prostoru, baveći se sportom i igrajući edukativnim igrama, kao i da se uče korisnim vještinama i zdravom načinu života kroz uzgajanje voća i povrća u vlastitom vrtu. Na taj način, sve ono što djeca uče sa učiteljicama i odgajateljicama kroz plan i program dobija praktičnu, korisnu i zabavnu stranu gdje djeca lakše usvajaju znanje kroz igru, uče se timskom radu, zdravim navikama i pozitivnom odnosu prema zdravoj hrani i prirodi, svom psihofizičkom razvoju i ukupno svom okruženju.

˝Uz podršku uprave JU ‘Naše dijete’, a posebno svih zaposlenih u vrtiću Poletarac uspješno smo priveli kraju projekat uređenja vrtićkog dvorišta. Projekat je najvećim dijelom podržan od strane Fondacije tuzlanske zajednice, kroz Fond za otvorene škole. Veliku podršku dali su i roditelji djece koja pohađaju vrtić, kako u vidu novčanih donacija tako i volonterskog rada na poslovima uređenja dvorišta˝, kazala je u ime neformalna grupa roditelja vrtića ‘Poletarac’ Jelena Tanasković Mićanovići dodala: ˝Realizacijom projekta smo dobili uređeno i dijelom obnovljeno dvorište vrtića, zasađen vrt sa voćem i povrćem kojeg su posadila djeca uz podršku odgajateljica, kao i veću povezanost i unaprijeđenu komunikacija na relaciji roditelji – vrtić, gdje smo svi bili u prilici dati svoj doprinos unapređenju uslova za djecu˝.

Velika podrška roditelja, uposlenika i donatora

Inicijalna vrijednost projekta bila je 1.950 KM, međutim uz veliku podršku roditelja, uposlenika i brojnih donatora kako u novcu tako i u robi i uloženom volonterskom radu, vrijednost projekta je na kraju oko 4.500 KM.

˝Za nas ovo znači puno. Znamo da je novac pokretač svega, ali ovdje je to ljubav i pažnja roditelja koji su ovo sve pokrenuli, ali i naših odgajatelja u vrtiću Poletarac. Mi smo dobili jedan prekrasan prostor koji će mališani iskorititi na najbolji mogući način. Još jednom bih se zahvalila Fondaciji tuzlanske zajednice, roditeljima, korisnicima naših uluga, ali i svim donatorima˝, istakla je v.d.direktorica Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje ‘Naše dijete’ Tuzla Lejla Ragibović – Hadžić.

Projekat su, pored Fondacije tuzlanske zajednice, podržali donatori: Tehnograd-Company, Montaplan, Timing, OKK Sloboda, Coca-Cola HBC BiH, Bingo Tuzla, Studentski biro 99 Tuzla, Agricom Tuzla, Agro Musala, Plant, Eurofer i Duga shop Tuzla. (TIP)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU