16.6 C
Sarajevo
Subota, 13 kolovoza, 2022

(FOTO) Obilježena 12. godišnjica terorističkog napada na policijsku stanicu Bugojno

Dana 27.06.2022. godine u Bugojnu je obilježena 12. godišnjica terorističkog napada na policijsku stanicu Bugojno, koji je za posljedicu imao pogibiju policijskog službenika PS Bugojno Tarika Ljubuškić i ranjavanje još 6 policijskih službenika.

Položeno je cvijeće na spomen obilježju u blizini zgrade policijske stanice Bugojno, kao i na mezarju Jaklić, gdje je učenjem fatihe i na drugi prigodan način odata počast poginulom policijskom službeniku.

Kao i ranijih godina, obilježavanju godišnjice je pored članova porodice poginulog policijskog službenika i predstavnika MUP-a Srednjobosanskog kantona, prisustvovala i potpredsjednica Federacije BiH gospođa Melika Mahmutbegović sa saradnicima, delegacija iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, predstavnici Vlade Srednjobosanskog kantona, načelnik općine Bugojno sa saradnicima, predstavnici Sindikata MUP-a, te druge delegacije kao i brojni građani i predstavnici medija.

Naglašeno je da su zahvaljujući brzoj i efikasnoj reakciji policijskih službenika počinioci ovog terorističkog napada uhapšeni i procesuirani, kojom prilikom su osuđeni na višegodišnje kazne zatvora.

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
ANKETA
Da li izlazite na izbore u BiH?
DRUGI UPRAVO ČITAJU