(FOTO) Obilježena 12. godišnjica terorističkog napada na policijsku stanicu Bugojno

Dana 27.06.2022. godine u Bugojnu je obilježena 12. godišnjica terorističkog napada na policijsku stanicu Bugojno, koji je za posljedicu imao pogibiju policijskog službenika PS Bugojno Tarika Ljubuškić i ranjavanje još 6 policijskih službenika.

Položeno je cvijeće na spomen obilježju u blizini zgrade policijske stanice Bugojno, kao i na mezarju Jaklić, gdje je učenjem fatihe i na drugi prigodan način odata počast poginulom policijskom službeniku.

Kao i ranijih godina, obilježavanju godišnjice je pored članova porodice poginulog policijskog službenika i predstavnika MUP-a Srednjobosanskog kantona, prisustvovala i potpredsjednica Federacije BiH gospođa Melika Mahmutbegović sa saradnicima, delegacija iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, predstavnici Vlade Srednjobosanskog kantona, načelnik općine Bugojno sa saradnicima, predstavnici Sindikata MUP-a, te druge delegacije kao i brojni građani i predstavnici medija.

Naglašeno je da su zahvaljujući brzoj i efikasnoj reakciji policijskih službenika počinioci ovog terorističkog napada uhapšeni i procesuirani, kojom prilikom su osuđeni na višegodišnje kazne zatvora.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU