(FOTO) Otmičari predati u nadležnost Tužilaštva KS

U nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo upravo su predati otmičari Sirijca.

Podsjećamo, radi se o pet državljana Ukrajine koji su jučer oteli Sirijca A.E.A. u Sarajevu.

Kako je rečeno iz MUP-a KS, PU Ilidža je oko 15:40 sati dobila dojavu da je na kružnom toku u naselju Pejton (Ilidža) više osoba fizički napalo jednog muškarca, kojeg su potom nasilno smjestili u vozilo kombi i uputili se u pravcu Blažuja.

– Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su operativnim radom na terenu pronašli predmetni kombi Ford, u samouslužnoj autopraonici na području ulice Plandište i jednog muškarca, D.D., državljanina Ukrajine, koji se može dovesti u vezu s ovim događajem. 

Navodno su otmičari pokušali oprati kombi kako bi prekrili tragove otimačine.

Nedugo zatim, u ulici Plandište, policijski službenici pokušavaju zaustaviti motorno vozilo “škoda” u kojem su se nalazile osobe od interesa. Vozač vozila odbija naredbu za zaustavljanje i nastavlja vožnju u pravcu Vrela Bosne. Na izletištu Vrelo Bosne, policijski službenici zatiču vozilo, dok su osumnjičeni bijeg nastavili pješke.

Tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo djelo je okvalifikovao kao protivpravno lišenje slobode, a zbog sumnje u počinjenje ovog krivičnog djela, uhapšeni su: Y.L. (2005), Y.H. (2003), O.I. (1985), D.D. (2004) i A.M. (2005), svi iz Ukrajine.

Prethodno, policijski službenici su locirali objekat u kojem je protivpravno bio zadržan muškarac A.E.A., državljanin Sirije. Uz pratnju policijskih službenika, prebačen je na KCUS na ljekarski pregled, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede. Policijski službenici su izvršili pretres kuće, te je pronađeno vatreno oružje – jedan pištolj.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela, stoji u saopćenju MUP-a KS.www.oslobodjenje.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU