Foto/ Sahranjen policajac MUP-a KS, Stanko Jošilo, koji je poginuo u nesreći na putu za Bjelašnicu

Na mjesnom groblju u Vlasenici, u prisustvu rodbine, kolega, prijatelja, komšija i sugrađana, sahranjen je tragično nastradali Stanko Jošilo, policijski službenik Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Kao što je poznato, policajac Jošilo je stradao na dužnosti, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 18.06.2022. godine na putu Krupac – Bjelašnica.

Stanko Jošilo je bio uzoran policajac i vrijedan član kolektiva policijske stanice Trnovo, omiljen među kolegama i poznat kao planinar i veliki zaljubljenik prirode, a mi ćemo ga pamtiti kao savjesnog i profesionalnog policajca i dragog prijatelja koji će zauvijek ostati jedan od nas.

Svi uposlenici MUP-a Kantona Sarajevo i Uprave policije još jednom izražavaju duboko i iskreno saučešće porodici poginulog kolege, saopćeno je iz MUP-a KS.

” data-medium-file=”https://sarajevskasehara.com/wp-content/uploads/2022/06/sj5-300×225.jpg” data-large-file=”https://sarajevskasehara.com/wp-content/uploads/2022/06/sj5-1024×767.jpg” width=”1200″ height=”899″ src=”https://sarajevskasehara.com/wp-content/uploads/2022/06/sj5.jpg” class=”attachment-full size-full” alt=”Foto: MUP KS” loading=”lazy” />

” data-medium-file=”https://sarajevskasehara.com/wp-content/uploads/2022/06/Screenshot_268-300×217.jpg” data-large-file=”https://sarajevskasehara.com/wp-content/uploads/2022/06/Screenshot_268-1024×740.jpg” width=”1200″ height=”867″ src=”https://sarajevskasehara.com/wp-content/uploads/2022/06/Screenshot_268.jpg” class=”attachment-full size-full” alt=”Foto: MUP KS” loading=”lazy” />

“Pružit ćemo svu neophodnu pomoć porodici našeg nastradalog kolege”

Povodom prerano ugašenog život policijskog službenika Policijske stanice Trnovo, Stanka Jošila, oglasio se predsjednik Sindikata policije MUP KS Sadik Ećo.

On je u ime Sindikata policije Kantona Sarajevo i u svoje lično ime uputio najiskrenije saučešće porodici.

Sindikat će pružiti svu neophodnu pomoć porodici našeg kolege. Nažalost, u posljednjih 20 godina, šest policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS je stradalo na izvršavanju službenih zadataka“, kazao je Ećo.

Brojni pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo putem društvenih mreža opraštaju se od kolege i prijatelja Stanka Jošila.

On je jučer život izgubio u saobraćajnoj nesreći na regionalnom putu Krupac – Bjelašnica.

Realno najviše te nerviralo što sam uvek bila dosadna oko slikanja. I to što te zovem ujko: ‘Nemoj me zvati ujko, osećam se kao da imam 100 godina, pogotovo nemoj pred tvojim drugaricama’.

Hvala ti što si bio uz mene i to u najtežim trenucima, na početku moje karijere. Ponosno si govorio moja rodica je novinarka. Nje fer što si nas napustio. I nisi ti bio sarajevski policajac nego i sarajevski mangup i laf. Počivaj u miru i volim te“;

Neka ti je laka zemlja prijatelju moj……Lahka ti zemlja Jole ….Počivao u miru Božijem“, samo su neki od komentara na Facebooku.

Stanko Jošilo i njegov kolega E. Vatić iz PU Trnovo bili su u policijskom kombiju kojim su se kretali prema Bjelašnici.

Podsjetimo, policajac MUP-a Kantona Sarajevo izgubio je život na putu ka Bjelašnici, što je i potvrđeno iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS samo je kratko jučer potvrdio da je policajac stradao u saobraćajnoj nesreći.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU