(FOTO) Svečano otvorena zimska turistička sezona na Vlašiću

Nedostatak snijega i relativno visoke temperature za ovo doba godine nisu pokvarili veliko otvaranje zimske turističke sezone na Vlašiću.

Veliki broj posjetitelja došao je iz svih krajeva Bosne i Hercegovine na ovu ljepoticu u Srednjoj Bosni te uživao u brojim aktivnostima koje su posebno pripremljene za ovaj dan.

Miroslav Matošević, direktor Turističkog ureda TZ SBK/KSB kazao je da Srednjobosanski kanton kao poželjna zimska i ljetna turistička destinacija zauzima važno mjesto na turističkoj mapi Bosne i Hercegovine zahvaljujući upravo zajedničkoj saradnji cjelokupne zajednice.

Turistička zajednica SBK po prvi put, ove godine je organizirala jedinstvenu dodjelu nagrada za doprinos u turizmu na području Srednjobosanskog kantona. Svečana dodjela priznanja za unapređenje i razvoj turizma i dodjela godišnjih nagrada u više kategorija u turizmu i ugostiteljstvu, upriličena je u Hotelu „Pahuljica“ na Vlašiću.

Zimsku turističku sezonu otvorenom je proglasio Premijer SBK Tahir Lendo.

Već je poznato da je Vlašić najpopularnija zimska turistička destinacija u srednjoj Bosni, a osim domaćih gostiju, najviše ostvarenih noćenja prošle godine imali su gosti iz Hrvatske, Turske i Slovenije.

Jedna novost za sve posjetitelje ove godine je i usluga firme Xflying iz Travnika.

Zvanično otvaranje zimske turističke sezone i ove godine organizirali su Turistička zajednica SBK/KSB i Turistička agencija “Solazur & Buenavista“ uz podršku Vlade SBK/KSB.

Napominjemo, u periodu od 20. do 22. Decembra posjetitelji imaju priliku u okviru, već sada prepoznatljivog muzičko-zabavnog festivala „Šankanje“ uživati u brojnim nastupima popularnih izvođača iz regije i zabavnim sadržajima za sve uzraste.

Više u vijestima na Kanalu 6!

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU