(FOTO) Svečano otvoreno renovirano Centralno odjeljenje JU Gradska biblioteka Travnik

Nakon tri godine rada na uređenju danas je svečano otvoreno Centralno odjeljenje JU Gradska biblioteka Travnik. Iako je potrošeno mnogo vremena, resursa i snage, Travnik se može pohvaliti s potpuno renoviranom bibliotekom, koja će građanima pružati dosta kvalitetnije usluge.

Video pogledajte na linku u prilogu…

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/577537099904294

Osim unutrašnjeg uređenje, zgrada biblioteke dobila je novi izgled, a sve doprinosi potpunom izgledu Bosanske ulice.

Centralno odjeljenje presijecanjem vrpce, svečano su otvorili premijer Vlade Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo, ministar obrazovanja nauke kulture i sporta Bojan Dobić, bivši načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić i aktuelni načelnik Općine Kenan Dautović.

Bitno je spomenuti da je biblioteka renovirana upravo zahvaljujući podršci Vlade, ministarstva, općine, te privrednih subjekata iz Travnika, Novog Travnika i Viteza.

Na svečanosti povodom otvorenja koja je održana u Centru za kulturu a u okviru kulturne manifestacije „Travničke večeri“, dodijeljene su i zahvalnice kolektivnima i pojedincima za podršku koju pružaju Gradskoj biblioteci.

JU Gradska biblioteka Travnik osnovana je 1947. Godine. Danas se temeljna funkcija i zadaća ove javne ustanove ogleda u njezinom nastojanju da svojim korisnicima pruži što bolju i što kvalitetniju bibliotečku uslugu. U tom smislu, prikupljajući, obrađujući, čuvajući i dajući na korištenje bibliotečku građu, JU Gradska biblioteka Travnik nastoji postati središnje mjesto bibliotečkog sistema Srednjobosanskog kantona.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU