(FOTO) TRAVNIK / Premijerno odigrana predstava “Međuprostor”

U okviru kulturne manifestacije “Travničke večeri”, večeras je premijerno odigrana predstava „Međuprostor“, nastala u okviru projekta Osjeti Teatar koji realizuje Studio Teatar sa svojim partnerima.

Predstava „Međuprostor“ je koprodukcija Studio Teatra, Centra za kulturu Travnik i Teatra mladih Travnik, a autorica iste je dramaturginja Emina Omerović koja je zajedno sa učesnicima projekta Osjeti Teatar iz Travnika osmislila i postavila predstavu u kojoj likovi govore svoje lične priče prožete različitim temama s posebnim fokusom na odrastanje u maloj sredini, sazrijevanje u istoj, ali i problemima odlaska mladih, karakterističnih za cijelu BiH.

U predstavi igra sedam mladih glumica i glumaca koji su zajedno sa svojom mentoricom u posljednjih četiri mjeseca spremali komad koji će svoje reprizno izvođenje imati odmah 18. jula, nakon čega će gostovati u Busovači na Festivalu kulture. Također, predstava će od septembra biti na redovnom repertoaru Centra za kulturu Travnik.

Projekat Osjeti Teatar se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/359804462210112
spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU