5 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

(FOTO) Tužilaštvu BiH predate tri osobe koje se dovode u vezu sa ubistvom načelnika krim-policije Radenka Bašića

Policijski službenici MUP-a RS, u jutarnjim satima, predali su tužiocu Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, trojicu osumnjičenih u okviru nastavka operativne akcije Storage, u borbi protiv organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga, povezanih sa više krivičnih djela. 

Osumnjičeni koji su lišeni slobode, povezani su sa narko-skupinom koja djeluje na području Prijedora i okoline, a dovodi se u vezu sa osumnjičenim Daliborom Railićem, koji se nalazi u pritvoru, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

Prema nezvaničnim informacijama jučer su uhapšeni Prijedorčani Bojan Dejanović i Vladimir Pavić, te Mehmed Bojić iz Sanskog Mosta, a pretresane su lokacije u Banjoj Luci, Prijedoru i Sanskom Mostu. Članovi ove kriminalne grupe terete se da su duži period krijumčarili drogu iz Albanije i Crne Gore u BiH, a potom u Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku.

– Pripadnici ove organizovane grupe, sumnjiče se za više teških krivičnih djela, povezanih sa strukturama organizovanog i narko-kriminala na području Prijedora i okoline, a pripadnici ovih struktura povezuju se i sa teškim ubistvom načelnika kriminalističke policije Prijedor, Radenka Bašića.

  Združena policijska akcija dvije države: Hapšenja u Srbiji i BiH zbog krijumčarenja migranata

Tužilac će osumnjičene ispitati u zakonskom roku, nakon čega će odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, mjera zabrane i nastavku istražnih aktivnosti u predmetu, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH. 

Pripadnici grupe djelovali su u više zemalja i komunicirali zaštićenim aplikacijama. Ranije su privedeni Veljko Ugrenović, Mladen Grbić, Savo Dragišić, Saša Vidović, Goran Vidović…

Prema tvrdnji Tužilaštva, grupa koju su organizovali Dušan Lovrenović i Predrag Petković nabavljala je drogu od njima poznatih osoba sa područja Albanije i Crne Gore, a potom je krijumčarila u BiH. Dio skanka, heroina i kokaina je ostajao u našoj zemlji, dok je veća količina prepakivana i prodavana u zemlje EU.


www.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU