16.6 C
Sarajevo
Utorak, 9 kolovoza, 2022

  Foto: U toku radovi na sanaciji kompleksa Slana banja u Tuzli

  Gradonačelnk Tuzle Jasmin Imamović, sa saradnicama, Mirelom Uljić, pomoćnikom gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, Selmom Imamović, direktoricom Zavoda za urbanizam i Mirzamom Muftić, stručni saradnikom za koordinaciju programiranja, planiranja i realizacije projekata komunalne infrastrukture, obišao je radove koji se izvode na sanaciji i rekonstrukciji kompleksa Slana banja.

  foto: u toku radovi na sanaciji kompleksa slana banja u tuzli

  Nakon što je realizovana prva faza radova na uređenju Slane banje, u okviru koje je obnovljeno stepenište, rekonstruisane pješačke staze od raskrsnice kod OŠ Centar do stepeništa prema Slanoj banji, završeni radovi na parkingu koji koriste posjetioci kompleksa, saniran plato heroja NOR-a i pristupne staze ovom platou, te uređen glavni plato, poznatiji kao Aleja slobode, u toku su toku su radovi kojima se nastavlja sanacija i rekonstrukcija ovog kompleksa.

  foto: u toku radovi na sanaciji kompleksa slana banja u tuzli

  Radovima koji su u toku je obuhvaćena sanacija pristupnih staza na Memorijalnom kompleksu Slana Banja, te zamjena partera i kamene obloge, sanacija kosine uz Kuću Plamena mira (ugradnja gabionskog zida), uređenje pješačkih staza istočno od Fakulteta za sport i zapadno od centralnog platoa i sanacija pješačkih staza za pristup spomen obilježjima, odnosno zamjena dotrajalih tartan staza.

    Žitarnica-Travnik / Da li ste vi ili neko vama poznat zaboravili naočale u BH Telecom-u?

  foto: u toku radovi na sanaciji kompleksa slana banja u tuzli

  Ukupna vrijednost radova koji su u toku je 104.373,40KM. Ovim projektom se ne završavaju svi planirani radovi na uređenju Memorijalno-rekreativnog kompleksa Slana banja. Naime, u toku je tenderska procedura za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na rekonstrukciji javne rasvjete kompleksa Slana Banja, a procijenjena vrijednost nabavke je oko 70.000,00 KM. Za narednu godinu planiran je nastavak aktivnosti na uređenju ovog kompleksa, jednog od najomiljenijih mjesta svih generacija Tuzlanki i Tuzlaka.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU