Subota, 24 srpnja, 2021

(FOTO) Učenici Mješovite srednje škole „Travnik“ posjetili Njemačku

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Učenici MSŠ „Travnik“ – predstavnici 3.razreda medicinske škole: Kerim Salihović, Selma Spahić, Sajra Al – Areybi – Silajdžija i Nedžma Mehanović u pratnji direktorice škole, gđe. Aide Lončar, u periodu od 5. do 11.maja 2019. godine posjetili su Njemačku (Berlin i Cottbus) na osnovu potpisanog partnerstva između dviju škola pod motom „Učiti zajedno u Evropi“.

Učenici iz Travnika su dobili mogućnost da tokom boravka upotpune svoja znanja i vještine u stručnoj naobrazbi, teoretskoj i praktičnoj nastavi u programu koji se provodi sa školama iz Njemačke, i školama širom svijeta.

Kroz zajednički rad i druženje, kao i obilazak ustanova koje su bile predviđene programom, upotpunili su i razmijenili iskustva i znanja. Posebno se ističe posjeta jednoj od najpoznatijih i najvećih klinika u Njemačkoj – „Charite“ – Muzej ljudskih skeleta, obilazak Brandenburške kapije, Alexanderplatza, obilazak „Spreewalda“, parka „Branitz“, otvorenog gradilišta najvećeg jezera u Njemačkoj, kao i posjeta Sorbische Gymnasium.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

O posjeti naših učenika izvijestili su i tamošnji mediji, uz intervju koji je objavljen u novinama.

Uzvratna posjeta učenika iz Njemačke planirana je u oktobru mjesecu 2019.godine, čime bi se dao doprinos razumijevanju među narodima, učenju jezika, a time i zajedništvu u Evropi.

 

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Oglašavanje -

Vijesti danas