6 C
Sarajevo
Četvrtak, 21 listopada, 2021

(FOTO/VIDEO) Proslavljen patron župe u Travniku

U crkvi Svetog Ivana Krstitelja u Travniku danas je proslavljen patron i zaštitnik župe. Pred mnoštvom vjernika iz Travnika i okolnih župa centralno Sveto misno slavlje služeno je u 11,00 sati, a predvodio ga je nadbiskup Vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uz koncelebraciju brojnih svećenika.

Ivan Krstitelj nije postao svecem zbog ljepote, bogatstva ili prevelikoga znanja, nego zbog svoje poniznosti, svjedočeći svojim djelima, krštenjem i životom vjeru prema Bogu i njegovom sinu Isusu Kristu. Po uzoru na svetog Ivana ovaj blagan poziva vjernike katolike na poniznost i svjedočenje vjere.

Nakon proslave patrona župe vjernici katolici iz Travnika, 29. juna, u subotu, imaju priliku prisustvovati i tradicionalnoj misi na dan blagdana svetog Petra i Pavla na groblju Bojna, kada će na spomenutom groblju biti služena i sveta misa u 11 sati.

Podsjetimo da je blagdan sv. Ivans Krstitelja posebno svečano proslavljen ovog ponedjeljka u župi i svetištu u Podmilačju, nadomak Jajca, uz tradicionalno okupljanje mnoštva vjernika, hodočasnika iz cijele BiH, ali i iz drugih zemalja.

Sveti Ivan Krstitelj patron župe u Travniku…

Sveti Ivan Krstitelj patron župe u Travniku…

Posted by Kanal 6 HD on Ponedjeljak, 24. juni 2019.

- Oglašavanje -

 

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima