(FOTO) Za vlasnice četiri biznisa po 2.500 eura

U prostorijama Centra za edukaciju mladih Travnik danas su potpisani ugovori sa spoduzetnicama koje su podržane kroz projekat “Podrška ženskom odgovornom poduzetništvu”, kojeg CEM realizuje u saradnji sa organizacijom PINA iz Slovenije.

Radi se o poduzetnicama iz Travnika, Bugojna i Sarajeva, koje će kao podršku dobiti sredstava za razvoj njihovih biznisa, u visini od po 2.500 eura.

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/204674018182474

Poduzetnica iz Travnika, Mirela Džinić, dobila je podršku za biznis ideju Tekstilni dizajn kao ambasador kulturne baštine. Kao što je poznato, Mirela je vlasnica branda Senses.

Cjelokupan projekat usmjeren je ka uključivanje žena u procese donošenja odluka, te kreiranju sistemskih rješenja vezanih za žensko poduzetništvo, kako bi poduzetnice imale sveobuhvatnu podršku u razvoju i realizaciji svojih poslovnih ideja u BiH. Ovo je jedan u nizu projekata koji Centar za edukaciju mladih realizuje kroz svoj BeeZone biznis incubator, u cilju kreiranja podsticajnog okruženja za samozapošljavanje mladih i njihovog motivisanja da kreiraju i realizuju svoje poslovne ideje.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU