FOTO: Zenički vjernici proslavljaju Uskrs, misna slavlja održana u skladu sa epidemiološkim mjerama

foto: zenički vjernici proslavljaju uskrs, misna slavlja održana u skladu sa epidemiološkim mjerama

Misnim slavljem, Katolici su danas dočekali jedan od najvažnijih blagdana – Uskrs.

Broj vjernika koji je prisustvovao misi održanoj u Crkvi Župe Svetog Josipa bio je manji u odnosu na sve dosadašnje, a razlog je pandemija izazvana koronavirusom. Poslije molitve vjernici su otišli svojim domovima gdje su na tradicionalan način nastavili obilježavati Uskrs.

 „Ovo vrijeme pandemije nas propituje koja su to naša životna uporišta, koji je naš smisao. Vidimo da smo izgradili jedan bolesni svijet, a mislimo ostati zdravi u jednome bolesnom svijetu, tako lijepo kaže papa Franjo. S druge strane gledamo da nas ovi blagdani hrabre, hrabre i daju nadu jer upravo možemo vidjeti da naš život na ovome svijetu ima smisla jer baš sinoć u Uskršnjoj misi bdijenja došla je od izražaja ta služba svjetla dok smo držali svijeće u svojim rukama i gledajući tu simboliku, odnosno tu istinu naš je život obasjan svjetlom odozgo, a to svjetlo je znak pobjede. U Uskrsu se dogodila pobjeda, pobjeda nad smrću”, kaže župnik Župe Svetog Josipa u Zenici don Davor Topić.

foto: zenički vjernici proslavljaju uskrs, misna slavlja održana u skladu sa epidemiološkim mjerama

Po riječima don Topića Uskrs u srcu vjernika znači oslobađanje od ropstva.
„Mi svi imamo iskustvo mraka, iskustvo grijeha i upravo u našem duhovnom životu mi možemo iskusiti to oslobođenje, tu uskrsnu ljubav i onda vidimo da stvarno oni naši križevi o bolesti, strpljenju koje nosimo, imaju smisla”.

„Svim Kršćanima koji slave Uskrs želimo radost, snagu i blizinu Uskrsa, ove Uskrsne ljubavi da poput prvih učenika i žena koje su prva glasnice Uskrsa i mi u svome životu možemo biti svjedoci ove ljubavi koja je došla odozgo”, zaključio je don Davor Topić.
Nakon mise uslijedila je tradicionalna podjela uskršnjih jaja ispred Crkve, a zatim su se vjernici uputili svojim domovima gdje su u krugu obitelji nastavili proslavljati Uskrs.(N.G.)

foto: zenički vjernici proslavljaju uskrs, misna slavlja održana u skladu sa epidemiološkim mjeramafoto: zenički vjernici proslavljaju uskrs, misna slavlja održana u skladu sa epidemiološkim mjeramafoto: zenički vjernici proslavljaju uskrs, misna slavlja održana u skladu sa epidemiološkim mjeramafoto: zenički vjernici proslavljaju uskrs, misna slavlja održana u skladu sa epidemiološkim mjeramafoto: zenički vjernici proslavljaju uskrs, misna slavlja održana u skladu sa epidemiološkim mjeramafoto: zenički vjernici proslavljaju uskrs, misna slavlja održana u skladu sa epidemiološkim mjeramafoto: zenički vjernici proslavljaju uskrs, misna slavlja održana u skladu sa epidemiološkim mjerama

 Izvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU