13.8 C
Sarajevo
Subota, 10 prosinca, 2022

(FOTO) Ženska Mentorska Mreža – iskorak u osnaživanju žena u poslovnom sektoru

Završen drugi ciklus programa Addiko Bank Sarajevo i Deloitte BH

Realizacijom trećeg dana edukacije mentorica završen je drugi ciklus Ženske Mentorske Mreže. Program edukacije mladih žena u poslovnom sektoru osmišljen je sa ciljem osnaživanja mladih poslovnih žena i razvoja njihovih vještina. Više od 100 žena i ove je godine svojim znanjima i iskustvima dalo doprinos realizaciji ovog prestižnog mentorskog programa.

„Ženka Mentorska Mreža je osmišljena sa ciljem osnaživanja mladih žena na početku karijere i jačanju njihovih vještina kako bi lakše savladale sve prepreke na koje će naići u svom karijernom razvoju. Namjera nam je olakšati im njihov razvojni put, ali i ojačati svijest o sposobnostima koje imaju “, istakla je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Bank Sarajevo i jedna od osnivačica Ženske Mentorske Mreže. „

„Djevojke koju su se prijavile na projekat, pokazale su želju da donesu pozitivnu promjenu u naše društvo. Vjerujem da su kroz program stekle korisna znanja, ali i izgradile kvalitetan odnos, koji će im olakšati poslovni razvoj“, izjavila je Sabina Softić, direktorica Deloitte BH.

  Addiko krediti za penzionere – mudra ponuda za iskusne

“Mali broj žena na vodećim pozicijama zajedničko je iskustvo mnogih zemalja. UNDP je posvećen ubrzavanju postizanja rodne ravnopravnosti i ulaganju u žensko liderstvo na globalnom nivou i ponosan je što podržava Žensku Mentorsku Mrežu u Bosni i Hercegovini. Uklanjanje strukturnih barijera uz istovremeni rad na poticanju i podršci osnaživanju žena rezultirat će izuzetnim iskorakom za rodnu ravnopravnost i žensko liderstvo”, izjavio je Stephen Kinloch Pichat, v.d. rezidentnog predstavnika Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Treći dan edukacije je bio u znaku javnog nastupa, etike u poslovanju, te kreiranju radnog okruženja bez uznemiravanja. Takođe je, u okviru posebnog panela, napravljena paralela između lokalnih i globalnih iskustava i praksi, kada je u pitanju žensko liderstvo.

Partner projekta je UNDP, a podršku realizaciji pružili su EBRD, IFC, UNFPA, EFSE i OSCE. Medijski partner projekta je magazin Azra.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU