Francuska javnost ogorčena: ”Svi igraju, a samo mi idioti”

Dok se Bundesliga uveliko igra, a planove o nastavku sezone imaju Španci, Italijani i Englezi, francuska Liga 1 je proglasila kraj

U tamošnjoj javnosti postavlja se jasno pitanje, da li su zbog odluke da jedini od liga petice prekinu takmičenje “ispali idioti”.

Upravo ovako glasi naslovnica najtraženijeg francuskog i jednog od najpoznatijih listova na svetu, “L’Ekipa”.

Razlog za ovu poruku je činjenica da je Liga 1 jedina od pet najvećih evropskih fudbalskih liga, koja neće biti nastavljena posle pauze zbog pandemije korona virusa.

Ova odluka donesena je krajem aprila nakon što je francusko ministarstvo saopštilo da sporta neće biti do avgusta, ali je u međuvremenu došlo do promjene i sportisti će moći na teren polovinom juna.

PSG je proglašen prvakom, a klubovi su ukupno izgubili oko 250 miliona evra, zbog preranog završetka sezone, bez prihoda od TV prava, a mnogi klubovi sada čekaju pomoć države kako bi prebrodili krizu.

Tamošnja javnost i te kako je burno izrazila nezdaovoljstvo ovakvog odlukom, a jedini predstavnik u Evropi, PSG, takmičenje u Ligi šampiona će nastaviti bez utakmica u domaćem prvenstvu, nakon što su u osmini finala izbacili Borusiju Dortmund.

Podsjetimo, španska liga nastavlja se 12. juna, Serija A 20. juna, kao i Premijer liga, dok se Bundesliga već uveliko igra.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU