FSS je suspendirao nekoliko klubova iz Super i Prve lige

Kako javlja Sport klub, disciplinska komisija Nogometnog saveza Srbije prije početka prijelaznog roka izrekla je mjeru zabrane registracije novopridošlica u superligaškim i prvoligaškim klubovima.

Naime, suspendirana su dva superligaša i pet prvoligaša.

Radnički i Voždovac iz Niša ne mogu registrirati nove igrače, klub s Čaira morat će podmiriti dug prema Stefanu Dimiću, nekadašnjem prvotimcu i novopečenom povratniku u Novi Pazar.

S druge strane, “Zmajevi” duguju manje poznatom ruskom klubu Kolomiagi, zbog čega se u slučaj uključila i FIFA. FIFA Svjetsko prvenstvo proslijedila je odluku na Terazije 35 i obavijestila FSS o nužnosti suspenzije tijekom zimskog prijelaznog roka.

Na listi suspendovanih prvoligaša su Inđija, GFK Dubočica, Mačva, Kolubara i RFK Novi Sad 1921.

Tradicionalno, Indijci su na listi kažnjenih, prema odlukama FIFA-e i FSS-a.

Zanimljivo, suspendirana je i GFK Dubočica – klubovi iz Inđije i Leskovca dijele drugo i treće mjesto nakon jesenjeg dijela Prve lige.

Kažnjena je i Macva. Kako godine prolaze, Šapčani uspijevaju podmirivati ​​dosadašnje obveze, no pristižu nove, pa se obustava nameće kao jedino bezbolno rješenje za otplatu duga.

Odlukom FIFA-e Kolubara i RFK Novi Sad 1921 nalaze se na listi sankcioniranih.

Klubovi imaju dvije mogućnosti – plaćanje dugova ili dogovor o reprogramu. Obje točke vrijede za otkazivanje suspenzija. Prijelazni rok u Srbiji trajat će od 19. siječnja do 16. veljače.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU