FUAD KASUMOVIĆ: Poziv Kriznom štabu ZDK da informiše građane o broju novozaraženih i umrlih!

fuad kasumović: poziv kriznom štabu zdk da informiše građane o broju novozaraženih i umrlih!

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice te ujedno komandant Štaba Civilne zaštite Grada Zenice, oglasio se povodom novonastale situacije sa pandemijom, te uputio poziv Kriznom štabu ZDK, koji vam prenosimo u cjelosti:

“U svojstvu komandanta Štaba Civilne zaštite Grada Zenica pozivam Krizni štab Zeničko-dobojskog kantona da krajnje ozbiljno shvate situaciju u vezi sa pandemijom koronavirusa, odnosno trećim valom koji svakodnevno donosi sve više novozaraženih, ali i odnosi sve više života.

Krajnje je vrijeme da se Krizni štab Zeničko-dobojskog kantona uozbilji i da shvate kako je od iznimne važnosti za građane da svakodnevno imaju informaciju o broju novozaraženih i umrlih u Zenici, ali i da izvještavaju javnost o svim mjerama koje poduzimaju na prevenciji i sprečavanju širenja koronavirusa.

Samo na taj način, odnosno pravovremnim informisanjem javnosti i stalnim preduzimanjem mjera, građani će shvatiti ozbiljnost situacije, a oni koji i dalje sumnjaju u ovaj svjetski izazov početi će poštovati mjere i na taj način će zaštititi sebe, svoje najmilije, a onda i sve druge sugrađane.

Smatram da je to, posebno u vrijeme modernih tehnologija, apsolutno izvodljivo i da nema izgovora da tako ne bude. Uostalom, dnevni izvještaji objavljivali su se ranije, međutim, ta praksa najednom je prestala.

Građane Zenice pozivam da budu maksimalno odgovorni, te da poštuju mjere i preporuke nadležnih. Samo zajedničkim naporima možemo dobiti ovu bitku i pobijediti nevidljivog neprijatelja.

Sarajevo je trenutno najveće žarište koronavirusa u Evopri, budimo odgovorni i ne dozvolimo da se to desi i Zenici. Nažalost, neuređenost države dovela nas je do toga da još nemamo vakcina i respiratora, da smo prepušteni sami sebi, te da je odgovorno ponašnje i pridržavanje mjera trenutno naš jedini način odbrane od korona virusa.”

Komandant Štaba civilne zaštite Grada Zenica

Fuad KasumovićIzvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU