Fudbalski klub Borac Banjaluka suspendovan od odigravanja prvenstvenih i Kup utakmica u nastavku takmičarske sezone 2020/21!

Fudbalski klub Borac iz Banjaluke je suspendovan od odigravanja prvenstvenih i Kup utakmica u nastavku takmičarske sezone 2020/21, navodi portal Faktor.ba.

Banjalučani nisu isplatili dug bivšem igraču Mladenu Lučiću do 21. decembra, te su automatski suspendovani, odlukom Diciplinske komisije Nogometbog/Fudbalskog saveza BiH sa sjednice održane 1. decembra.

Iz NS/FS BiH su za Faktor potvrdili da jučer nije stigao dokaz o uplati finansijskih dugovanja u iznosu od 36.700 KM, a da Borac nije izmirio svoje obaveze potvrdio nam je i bivši golman Banjalučana.

“Borac mi nije uplatio dug.” – kazao je Lučić za Faktor, dodavši:

“Niko me nije ni kontaktirao. Drugu ratu sam trebao dobiti u devetom mjesecu, ali nisam, niti me neko iz kluba kontaktirao. I treću ratu bi mi sada trebali uplatiti, ali još nisu. Duguju mi oko 32.500 KM.” – kazao je Lučić.

Borac je pomenuti iznos trebao uplatiti do 5. decembra, zbog čega je bilo upitno i odigravanje derbi susreta 18. kola Premijer lige BiH protiv Sarajeva 6. decembra.

Međutim, tada im je Disciplinska komisija NS/FS BiH “progledala kroz prste”, prolongirala je odluku o isplati duga do 21. decembra i pomenuti derbi je odigran.

Kako Borac ni sada nije ispoštovao rok, te nije uplatio finansijski dug, jasno je da su samo “kupili” vrijeme, jer je u međuvremenu polusezona završena i Premijer liga BiH se nastavlja tek krajem februara.

Izvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU