FUP potvrdio uhićenja Zeljke i Zornića – TNTportal.ba

V.d. predsjednika Uprave Operator – Terminali FBiH Hermedin Zornić i v.d. člana Upravnog odbora spomenutog gospodarskog društva Slaven Zeljko uhićeni su u utorak zbog sumnje u nezakonito zapošljavanje više osoba.

Iz Federalne uprave policije povodom toga oglasili su se tek u srijedu, a priopćenje prenosimo u cijelosti:

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) u utorak su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo proveli aktivnosti iz svoje nadležnosti, te realizirali naredbu Županijskog suda u Sarajevu za pretresanje, a radi pribavljanja predmeta i tragova koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku, zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje produženog kaznenog djela ”zloupotreba položaja ili ovlasti” i kaznenog djela ”povreda ravnopravnosti pri zapošljavanju”.

Izvršene su službene radnje pretresa u sjedištu gospodarskog društva Operator – Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo i tom prilikom su pronađeni predmeti i dokumentacija koja se dovodi u vezu s počinjenjem navedenih kaznenih djela za koje se sumnjiče odgovorne osobe Operator – Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo, H.Z. (1967.) iz Sarajeva i S.Z. (1988.) iz Mostara.

Po okončanju pretresa, osumnjičeni su uhićeni zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje navedenih kaznenih djela, nakon čega su kriminalistički obrađena i u svojstvu osumnjičenih ispitana u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te uz odgovarajuće izvještaje, u zakonskom roku predani u daljnju nadležnost postupajućem tužitelju Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, priopćeno je u srijedu iz Federalne uprave policije.

Tužiteljstvo Županije Sarajevo sumnjiči Zornića i Zeljku da su tijekom 2022. godine nezakonito zaposlili najmanje 15 osoba u gospodarsko društvo Operator – Terminali FBiH bez raspisivanja javnog oglasa, odnosno suprotno proceduri.

Većina uposlenih nisu ispunjavali uvjete za radna mjesta na koja su raspoređeni.

Zeljko je bio predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar i dopredsjednik Županijskog odbora HDZ-a HNŽ-a te član Predsjedništva HDZ-a BiH. Na Općim izborima 2022. godine, Zeljko je bio nositelj liste HDZ-a za županijsku Skupštinu. U vrijeme studentskih dana, bio je predsjednik i jedan od osnivača Hrvatskog studentskog politološkog foruma te najmlađi predsjednik Mladeži HDZ-a BiH.

Zornić je pak dugogodišnji član SDA, a 2014. godine se našao na listi ove stranke za Skupštinu Sarajevske županije.

Za v.d predsjednika uprave Operatora – Terminali imenovan je 2014. godine, a nakon toga i za predsjednika. U travnju je Vlada Federacije BiH ponovno Zornića i Zeljku imenovala za vršitelje dužnosti predsjednika i člana Upravnog odbora.

Uhićeni Slaven Zeljko i Hermedin Zornić

(www.jabuka.tv | Foto: HDZ BiH)

Izvor: ( www.jabuka.tv / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU