-10.1 C
Sarajevo
Nedjelja, 23 siječnja, 2022
Još

  G-TANK dobio dozvolu za rad za proizvodnju električne energije

  Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK je na današnjoj redovitoj sjednici izdala dozvolu za rad za proizvodnju električne energije za tri gospodarska društva.

  „S elektro“ d.o.o. BOSANSKI PETROVAC dobilo je dozvolu za proizvodnju električne energije u solarnoj fotonaponskoj elektrani „KRNJEUŠA“, u naselju Krnjeuša, općina Bosanski Petrovac, predviđene godišnje proizvodnje 187,50 MWh (megavat sati), „G-TANK“ d.o.o. Vitez dozvolu za proizvodnju električne energije u hidroelektrani „LAŠVA“, na vodotoku rijeke Lašve, općina Vitez, predviđene godišnje proizvodnje 5.560 MWh. Dozvola gospodarskom društvu SOLIK d.o.o. iz Prozora-Rame izdana je za dvije solarne fotonaponske elektrane: „PROZOR“, predviđene godišnje proizvodnje 190,00 MWh i „Solik“, predviđene godišnje proizvodnje 5,90 MWh. Oba proizvodna objekta se nalaze u naselju Gmići, općina Prozor-Rama, piše portal Dolina Lašve.

  - Oglašavanje -

  FERK je na današnjoj sjednici izdao dozvolu za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE za „KUDIĆ“, vl. Mile Kudić, iz Prozora-Rame. Riječ je solarnoj fotonaponskoj elektrani, u naselju Gmići, općina Prozor-Rama, predviđene godišnje proizvodnje 27,00 MWh.

  Osim toga, obnovljene su dozvole za opskrbu električnom energijom – dozvole II. reda dosadašnjim imateljima Axpo BH d.o.o. iz Sarajeva i „PETROL BH OIL COMPANY“ d.o.o. Sarajevo.

  Gospodarskom društvu MESSER MOSTAR PLIN d.o.o., iz Mostara izdana je Dozvola za rad (licencija) za trgovanje LPG-om na razdoblje od pet godina. Radi zamjene dvije transportne jedinice potrebne za obavljanje licencirane djelatnosti gospodarsko društvo „INTER-BUTAN“ Cazin dobilo je izmijenjenu i dopunjenu dozvolu za rad (licenciju) za trgovanje LPG-om.

  U postupak opće rasprave upućeni su nacrti dozvola za rad za proizvodnju električne energije, podnositelja zahtjeva „EMY“ d.o.o. Zenica i F.L. WIND d.o.o. TOMISLAVGRAD.

  Za podnošenje komentara na nacrte ostavljen je rok do 2.9.2019. godine do 12 sati, detaljnije informacije o načinima sudjelovanja u postupku općih rasprava mogu se pronaći na internetskoj stranici FERK-a

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO