G-TANK dobio dozvolu za rad za proizvodnju električne energije

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK je na današnjoj redovitoj sjednici izdala dozvolu za rad za proizvodnju električne energije za tri gospodarska društva.

„S elektro“ d.o.o. BOSANSKI PETROVAC dobilo je dozvolu za proizvodnju električne energije u solarnoj fotonaponskoj elektrani „KRNJEUŠA“, u naselju Krnjeuša, općina Bosanski Petrovac, predviđene godišnje proizvodnje 187,50 MWh (megavat sati), „G-TANK“ d.o.o. Vitez dozvolu za proizvodnju električne energije u hidroelektrani „LAŠVA“, na vodotoku rijeke Lašve, općina Vitez, predviđene godišnje proizvodnje 5.560 MWh. Dozvola gospodarskom društvu SOLIK d.o.o. iz Prozora-Rame izdana je za dvije solarne fotonaponske elektrane: „PROZOR“, predviđene godišnje proizvodnje 190,00 MWh i „Solik“, predviđene godišnje proizvodnje 5,90 MWh. Oba proizvodna objekta se nalaze u naselju Gmići, općina Prozor-Rama, piše portal Dolina Lašve.

FERK je na današnjoj sjednici izdao dozvolu za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE za „KUDIĆ“, vl. Mile Kudić, iz Prozora-Rame. Riječ je solarnoj fotonaponskoj elektrani, u naselju Gmići, općina Prozor-Rama, predviđene godišnje proizvodnje 27,00 MWh.

Osim toga, obnovljene su dozvole za opskrbu električnom energijom – dozvole II. reda dosadašnjim imateljima Axpo BH d.o.o. iz Sarajeva i „PETROL BH OIL COMPANY“ d.o.o. Sarajevo.

Gospodarskom društvu MESSER MOSTAR PLIN d.o.o., iz Mostara izdana je Dozvola za rad (licencija) za trgovanje LPG-om na razdoblje od pet godina. Radi zamjene dvije transportne jedinice potrebne za obavljanje licencirane djelatnosti gospodarsko društvo „INTER-BUTAN“ Cazin dobilo je izmijenjenu i dopunjenu dozvolu za rad (licenciju) za trgovanje LPG-om.

U postupak opće rasprave upućeni su nacrti dozvola za rad za proizvodnju električne energije, podnositelja zahtjeva „EMY“ d.o.o. Zenica i F.L. WIND d.o.o. TOMISLAVGRAD.

Za podnošenje komentara na nacrte ostavljen je rok do 2.9.2019. godine do 12 sati, detaljnije informacije o načinima sudjelovanja u postupku općih rasprava mogu se pronaći na internetskoj stranici FERK-a

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU