Gataju pa vas pokradu: Ne puštajte ove nepoznate osobe u stanove!

Nepoznata žena posljednjih dana vara građane u Hercegovini, a policija traga za njom.

Prema informacijama iz Policijske uprave Trebinje, žena je jučer u Bileći ušla u jedan stan i tražila da se ugrije, a kada ju je žena pustila u kuću, ukrala joj je tri hiljade KM.

Ista mlađa žena osoba prevarila je i ženu u Trebinju, tako što joj rekla da može spriječiti tragediju njenoj u porodici.

Tražila joj je različite predmete za gatanje, a kada je oštećena izašla iz kuće po nagovoru prevarantkinje, ona joj je ukrala dvije hiljade KM, piše Faktor.

Policijska uprava Trebinje apeluje na sve građane istočne Hercegovine da ne nasjedaju na prevare žena koje im dolaze na vrata i nude proizvode na prodaju ili traže pomoć.

Kako su saopćili iz PU Trebinje, policiji u Hercegovini su ovih dana prijavljena dva slučaja u kojima žena, starosti između 25 i 35 godina, dolazi na vrata i na razne načine pokušava da uđe unutra.

– Nudi proizvode na prodaju, nudi pomoć ili traži pomoć. Način koji će iskoristiti kako bi ušla u stan se mijenja od situacije do situacije i zbog toga je najbitnije da onim osobama koje građani lično ne poznaju ne dozvole ulazak u stan bez obzira na razloge koje navedu – naveli su iz policije.

Policijska uprava Trebinje apeluje na sve građane da, ukoliko im se dogodi opisana situacija, to prijave najbližoj policijskoj stanici bez obzira na to da li su oštećeni ili ne.

– Svaka informacija će se provjeriti kako bi se što prije identifikovao počinilac – naveli su iz policije.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU