Gazdi Juventusa stigao odgovor iz Bergama: Umjesto elite slavnih i bogatih – sport!

Prvi čovjek Juventusa Andrea Agnelli je izazvao dosta negativnih rekacija svojim govorom na TF Bussines of Football samitu u Londonu.

Bilo je jasno da Agneli koristi priliku da “progura” ideju o evropskoj Super ligi, elitnom takmičenju samo za najveće i najbogatije klubove.

Ne bi Agnellijev govor privukao toliko pažnje da u priču nije upetljao i Atalantu i između redova poručio da takav klub ne treba dobiti šansu za direktan plasman u elitno takmičenje poput Lige prvaka.

“Imam veliko poštovanje za sve što Atalanta radi, ali bez ikakve internacionalne historije i zahvaljujući samo jednoj sezoni, oni imaju pristup najvećem evropskom klupskom takmičenju. Da li je to u redu ili ne?”, zapitao se Agnelli.

Sada mu je odlučio odgovoriti gradonačelnik Bergama, grada od 120.000 stanovnika koji živi za Atalantu.

“Poštujem Agnellija, ali se stvarno ne slažem za onime što je rekao”, napisao je gradonačelnik Bergama Giorgio Gori na svom Twitteru, pa nastavio:

“Pored elite bogatih i slavnih, ja preferiram rezultate ostvarene na terenu i zasluge date onima koji su, čak iako predstavljaju gradić iz provincije, zaradili svoje mjesto u Evropi znojem i maštom. To se zove SPORT!”

Podsjetimo, Atalanta je prošle sezone završila treća u Seriji A i izborila prvi historijski plasman u Ligu prvaka. Trenutno je jako blizu četvrtfinala elitnog takmičenja. Sportsport

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU