Getafe neće putovati u Milano na utakmicu sa Interom, prihvataju poraz

Predsjednik Getafea Angel Torres izjavio je da njegov tim neće putovati u Milano na meč Evropske lige protiv Intera, nakon što su italijanska i španska asocijacija nogometaša tražile odgađanje svih utakmica zbog koronavirusa.

Sve utakmice u Italiji odgođene su do 3. aprila, a španska asocijacija nogometaša zatražila je slične mjere i u Španiji.

Španska vlada zabranila je sve direktne letove iz Italije do 25. marta, tako da još nije poznato kako će, odnosno da li će uopće timovi putovati na utakmice pod okriljem UEFA-e.

Roma bi u četvrtak trebala da igra u Sevilli, dok bi Getafe trebao putovati u Milano. Naredne sedmice Napoli ima zakazanu utakmicu Lige prvaka protiv Barcelone u Nou Campu.

U utorak uveče asocijacije nogoemtaša u Italiji i Španiji u zajednom saopćenju zatražili su da UEFA “suspenduje sve utakmice u kojima igraju španski i italijanski timovi koje bi se igrale kada se smanji opasnost od širenja virusa u obje zemlje”, prenosi Football Italia.

  • Igranje utakmice u Milanu narednih dana moglo bi dovesti u rizik zdravlje velikog broja ljudi. Putovanju između Italije i Španije narednih sedmica povećat će komplikacije i opasnost. Koronavirus postaje sve više evropski problem, a ne samo italijanski – navodi se.

U međuvremenu, predsjednik Getafea Angel Torres kazao je za Onda Cero da njegov tim nema namjeru da putuje u Milano.

  • Ako se nešto dramatično ne promijeni do sutra, nećemo putovati u Italiju. Tražit ćemo od UEFA-e da razmotri alternativu odigravanja utakmice u Milanu. Zatražili smo pomoć i od Španskog saveza – kazao je Torres za Onda Cero.
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU