GIK: Izvršena podjela mjesta u biračkim odborima

Obavljajući pripremne aktivnosti imenovanja biračkih odbora za Opće izbore 2022. godine Gradska izborna komisija Grada Zenica danas je u velikoj sali Gradske uprave obavila dodjelu mjesta u biračkim odborima predstavnicima ukupno 38 političkih subjekata, koji su ovjereni za učešće na predstojećim izborima za Grad Zenica kao osnovnu izbornu jedinicu i čiji je spisak i redoslijed utvrdila i dostavila Centralna izborna komisija BiH.

Među ovim političkim subjektima je i 9 koalicija. Od ukupnog broja biračkih odbora, njih 135 ima po 5 članova, dok 8 odbora ima po 3 člana, s tim da u jednom biračkom odboru na istom biračkom mjestu politički subjekt može imati samo jednog predstavnika, naglašeno je danas.

“Za Opće izbore ove godine Gradska izborna komisija Zenica utvrdila je ukupno 142 redovna biračka mjesta na području Grada Zenica i jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu, a uz to biće organizovano i najmanje 4 do 6 mobilnih timova”, kaže Muamer Kovač, zamjenski predsjednik Gradske izborne komisije Grada Zenica.

-Svi politički subjekti, ovjereni za učešće na predstojećim izborima za Grad Zenica kao osnovnu izbornu jedinicu, dužni su u roku od 7 dana, odnosno do 10. avgusta do 16 sati, da dostave prijedloge svojih predstavnika za biračke odbore, poručuju iz Gradske izborne komisije Grada Zenica. (V.J.)

The post GIK: Izvršena podjela mjesta u biračkim odborima appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU