GODIŠNJICA SMRTI ELVISA PRISLIJA Izvještaj zapečaćen na 50 godina: Nije umro od droge, ubila ga je povreda glave stara 10 godina?

Na današnji dan preminula je velika muzička zvijezda Elvis Prisli (1935-1977).

Istog dana, 16. avgusta 1977. godine, izvršena je i obdukcija njegovog tijela, no njegova porodica zapečatila je izvještaj na 50 godina. U vezi sa njegovom smrću vode se i danas mnoge spekulacije.

Dan Verlik, jedan od glavnih istražitelja države Tenesi, rekao je kako je Elvis umro dok je pokušavao da ode do toaleta, te su problemi koje je navodno imao zbog dugogodišnje zloupotrebe lijekova na recept i povišenog holesterola doveli do Valsalvinog manevra, a samim tim i do smrti.

Drugi pak smatraju da je umro od predoziranja drogom, međutim kada je istraga sprovedena 1994. godine, mrtvozornik Džozef Dejvis nije se složio s tim.

„Položaj tijela Elvisa Prislija bio je takav da se vidi da je umro u trenutku. Pao je naprijed na tepih, stražnjim dijelom ka plafonu i bio je mrtav dok je padao na pod. Da se ​​radilo o predoziranju drogom, ne bi odmah umro i dovukao bi se do vrata tražeći pomoć. Potrebni su sati da umre od droge“ – rekao je Džozef.

Jedna teorija o Elvisovoj smrti se izdvaja

Iako je preostalo još 5 godina do otvaranja obdukcijskog izvještaja kada će se saznati prava istina o smrti Elvisa Prislija, ipak je do sada najadekvatnije obrazloženje, smatraju mnogi, dao ljekar Forest Tenant.

Forest vjeruje da je sve proizašlo iz ozbiljne povrede glave koju je Elvis zadobio 1967. godine, te kada se spotakao o televizijski kabl u hotelskoj sobi povreda koju je zadobio bila je toliko teška da je prouzrokovala pomjeranje moždanog tkiva i ona je navodno izazvala dalji niz poremećaja koji su doveli do smrti.

Iako je prošlo mnogo godina od smrti, gubitak velikana s vrha muzičke ljestvice još uvijek se osjeti, jer je za života uspio da obori sve rekorde: u dvadesetak godina rada objavio je oko 97 ploča, a na vrhovima top lista proveo je zavidnih 996 sedmica.

BONUS VIDEO:

GODIŠNJICA SMRTI ELVISA PRISLIJA Izvještaj zapečaćen na 50 godina: Nije umro od droge, ubila ga je povreda glave stara 10 godina? appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU