Google će koristiti AI za poboljšanje sajber bezbjednosti

Novi proizvod kompanije Google tiče se sajber bezbjednosti i objedinjuje Gemini, Mandiant i VirusTotal projekte.

Ljudi i kompanije pokušavaju da pronađu više načina za upotrebu generativne vještačke inteligencije, pa tako Google planira da AI više iskoristi na polju sajber bezbjednosti i da omogući da se izveštaji o prijetnjama lakše tumače.

Google ja najavio novi proizvod iz domena sajber bezbjednosti – Google Threat Intelligence, koji će spojiti funkcije Mandiant jedinice za sajber bezbjednost, VirusTotal obavještajne podatke o prijetnjama i Gemini AI model.

Novi bezbjednosni proizvod koristi Gemini 1.5 Pro veliki jezički model (LLM), za koji Google kaže da smanjuje vrijeme koje je potrebno da bi se ispitali i odbili malver napadi.

Prema navodima, Gemini 1.5 Pro modelu koji je objavljen u februaru je bilo potrebno samo 34 sekunde da analizira kod opasnog WannaCry virusa i identifikuje “kill switch”, odnosno da ga neutrališe.

Još jedna mogućnost upotrebe Gemini AI modela jeste sažimanje izveštaja o prijetnjama na prirodnom jeziku unutar Threat Intelligence da bi kompanije mogle da procjene kako potencijalni napadi mogu da utiču na njih – ili, drugim rečima, da kompanije ne reaguju pretjerano ili nedovoljno na prijetnje.

The post Google će koristiti AI za poboljšanje sajber bezbjednosti appeared first on Noob.ba.

www.noob.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU