Google prikazuje vaše podatke: Evo kako sve obrisati

Možete da uklonite svoj broj telefona, e-poštu i kućnu adresu iz rezultata pretrage na Googleu, koji se pojavljuju kad unesete svoje ime.

Funkcija „Remove this result“ trenutno je u fazi beta testiranja. Ova funkcija može da bude koristan alat za brisanje nekih vaših lčnih podataka iz Google pretrage.

Ali, to ne znači da su podaci uklonjeni s kompletnog veba ili sa neke određene veb stranice. I dalje će postojati, ali se neće pojaviti kada u Google pretraživaču upišete svoje ime, pa će ljudima biti teže da pronađu tu informaciju.

Postoji nekoliko načina na koje možete podnijeti zahtjev za uklanjanje.

Ako samo želite da uklonite svoj telefonski broj, e-mail ili kućnu adresu, evo kako to možete da učinite:

Kliknite na tri vertikalne tačkice pored veb stranice na kojoj se nalaze podaci koje želite da uklonite.

Kliknite Remove result u gornjem desnom uglu.

Pojaviće se pet opcija. Za broj telefona, e-poštu i kućnu adresu odaberite It shows my personal contact info. Za druge zahtjeve pritisnite strelicu pored drugih polja.

Kliknite strelicu s desne strane i zatim Continue tri puta nakon što pregledate Googleove uslove i prijavite se na Google nalog koji želite da povežete.

Upišite svoje ime i odgovarajuće podatke za kontakt s onim što želite da uklonite. Na primjer, ako pokušavate da očistite svoj lični telefonski broj, provjerite da li je unijet.

Kliknite Continue.

Kliknite Send.

Možete kliknuti I’m done kako bi se vratili na stranicu Google pretraživanja.

Ako želite da pregledate svoje zahtjeve, pritisnite polje Go to removal request.

Postupak može potrajati nekoliko dana. Google će vas putem adrese e-pošte koju ste uneli obavijestiti o odluci o uklanjanju. Takođe možete proveriti svoje aktivnosti na Googleu kako biste videli status zahtjeva.

Google prikazuje vaše podatke: Evo kako sve obrisati appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU