“Gospođa ministarka” danas u BKC-u Tuzla, ulaz besplatan

U Bosankom kulturnom centru u Tuzli danas sa početkom u 19:30 sati bit će odigrana predstava Gospođa ministarka Gradskog pozorišta Živinice – UG Scena.

Radi se o poznatom pozorišnom djelu, autora Branislava Nušića, za koje je adaptaciju i režiju uradio doajen živiničkog glumišta Murat Hasanagić.

Predstava, koja spada u red najvažnijih projekata Gradskog pozorišta Živinice, koje kroz različite oblike organizacije egzistira više od četiri decenije, poklon je ljubiteljima pozorišne umjetnosti u Tuzli i Bosanskom kulturnom centru TK-a.

Predstava je dio tradicionalne manifestacije „Dani BKC TK-a“ u okviru koje se publici i ove godine, u specifičnim uslovima, nudi široka lepezu događaja koji obogaćuju kulturnu scenu Tuzle i Tuzlanskog kantona.

Ulaz je besplatan, a zbog trenutne higijensko-epidemiološke situacije ograničen je broj posjetitelja koji se o  načinu rezervacije ulaznica mogu informisati u Marketing službi  JU BC TK, putem broja telefona 035/311 – 070.

Autor: Branislav Nušić. Režija: Murat Hasanagić.

Asistent režije: Emir Ibrahimović.

Uloge: Remira Osmanović- ŽIVKA, Elmir Krivalić-ČEDA UROŠEVIĆ, Marcela Tadić-DARA, Murat Hasanagić/Suad Avdagić-PERA, Marinko Mišić-UJKA VASA, Emir Ibrahimović- DR. NINKOVIĆ, Armina Ramić- ANKA, Ermin Smajić-RISTA TODOROVIĆ, Adi Glavinić/Selver Sarajlić-RAKA, Amila Avdagić- SAVKA, Irma Ćatović -NATA.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU