Gosti Sarajeva povodom obilježavanja 40 godišnjice od ZOI’84 biće Jure Franko, Torvill i Dean i drugi osvajači medalja (VIDEO)

Na press konferenciji predstavljen Program obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara održanih 1984. u Sarajevu.

Gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić je istakla da će ovom manifestacijom svi, od najmlađih do osoba treće životne dobi, te gosti našeg grada, zajedno kreirati jednu pozitivnu priču koju će, opet iz Sarajeva, poslati u svijet.

Predsjedavajući Odbora za organizaciju obilježavanja 40. godišnjice ZOI održanih 1984. godine u Sarajevu Jasmin Ademović predstavio jeProgram obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara održanih 1984. u Sarajevu.

„Podržali smo sportske saveze (skijaški savez, hokejaški savez, karling savez i savez klizačkih sportova) i sportske manifestacije koji su u takmičarskim kalendarima saveza, ali i nadopunili sportski program sa mnoštvom događaja, a sve u svrhu etabliranja Sarajeva kao aktivne destinacije olimpijskog pokreta i u svrhu doprinosa razvoju vrhunskog sporta u Bosni i Hercegovini i Sarajevu. Takmičenja će se održati na Bjelašnici, Igmanu i na Jahorini“, rekao je Ademović.

„S ponosom možemo reći da će naši gosti biti i Franko, ali i britanski klizački par Jayne Torvill i Christopher Dean, te mnogi drugi dobitnici olimpijskih medalja, visoki zvaničnici MOK-a, EOK-a, predstavnici pobratimskih gradova, kao i predstavnici svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini i mnogi turisti, kao i naši sugrađani“, rekao je Ademović.

Kompletnu konferenciju za medije možete pogledati ovdje

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU