Grad Sarajevo predstavio program Javnog dočeka Nove 2024. godine

Današnjim druženjem za medije, sponzore i prijatelje, Grad Sarajevo na čelu sa gradonačelnicom, Benjaminom Karić, najavio je spektakularan doček Nove 2024. godine na kojem će nastupiti Zabranjeno Pušenje, Crvena Jabuka, Bombaj Štampa i Laka.

U vrlo opuštenoj atmosferi, Zenit Đozić, autor scenarija programa Javnog dočeka zajedno s predstavnicima četiri benda, Davorom Sućićem Sulom, Draženom Žerićem Žerom, Nedimom Babovićem i Elvirom Lakovićem Lakom, najavili su jedinstven program i potpuno novi koncept novogodišnjeg dočeka u Titovoj ulici simboličnog naziva „Sarajevska priča“.

Ako je suditi po atmosferi sa druženja prepunog humora i dobre zabave, vrhunske svirke, u bh. prijestolnici neće nedostajati posljednjeg dana mjeseca decembra.

Gradonačelnica Karić je poručila da je Sarajevo spremno za još jedan spektakularan doček, ali i sve goste koji u ogromnom broju pristižu u naš grad.

„Naše Sarajevo će i ovog 31. decembra zaista biti jedinstvena novogodišnja lokacija. Sigurna sam da će prepoznatljivi sarajevski humor, jedinstveni program koji smo spremili i sjajna četiri benda, napraviti sjajnu atmosferu i iz našeg grada poslati jednu lijepu sliku i poruke ljubavi. Sarajevo će opet, najviše zahvaljujući gostoljubljivošću njegovih građana i posebnom prazničnom duhu koji nudi i duši koju uvijek ima, biti jedna od najpoželjnijih novogodišnjih destinaciji u regiji. Posebno me raduje godišnjica 40 godina olimpijade u Sarajevu i naša sarajevska priča, koja će pored svojevrsnog spektakla u Titovoj ulici 31.12., zapravo biti uvod u sve ono što spremamo povodom obilježavanja ovog jednog lijepog jubileja tako da sarajevska priča traje dugo. Dragi građani, gosti i prijatelji grada dobro nam došli. Sarajevo Vas voli!“, istakla je gradonačelnica Benjamina Karić.

Naime, ovogodišnji program će započeti koncertom Sarajevske filharmonije u Narodnom pozorištu sa prijenosom na pet LED ekrana u Titovoj ulici do početka programa u 21 sat, te na Trgu Susan Sontag sve do kraja koncerta u Narodnom pozorištu.

Koncert filharmonije počinje u 19:30 sati, kada će se otvoriti ulaz u Titovu ulicu i to iz pravca ulica Kulovića, ulice Dalmatinska te glavni ulaz od Trga Djece Sarajeva.

Kompletan program kod Vječne vatre počinje u 21:00 sat, kada će se na sceni pojaviti prvi izvođač – Laka sa bendom.

Od 22:00 sata na sceni će se smjenjivati bendovi „Bombaj Štampa“, „Zabranjeno Pušenje“ i „Crvena Jabuka“, a njihove nastupe na LED ekranima duž ulice pratit će posebne video projekcije.

Između bendova, na sceni će se u više navrata pojaviti Đozić, a u sklopu programa će biti emitovan i novi snimljeni sadržaj, na kojem Zenit sa ekipom radi posljednjih mjeseci.

Obzirom da je Grad Sarajevo ranije najavio da odustaje od vatrometa u novogodišnjoj noći, u Titovoj ulici će u ponoć biti upriličeno potpuno novo iskustvo.

Ranijom studijom i izrađenim elaboratom potvrđeno je da se kompletan uloženi novac u Javni doček u Sarajevu vraća minimalno dvostruko, uzimajući u obzir popunjenost smještanijih kapaciteta i broju turista koji dolaze u Sarajevo uoči novogodišnjih praznika.

Podsjećamo da će sve servisne informacije i detalji u vezi pravila na prostoru gdje se održava Javni doček Nove 2024. godine biti dostupan od 20.12.2023. na web stranici sarajevskaprica.ba.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU